Home Novosti BiH KARAMATIĆA ODUŠEVILA VIJEST: “Jedva čekam da iz BiH ode Maureen Cormack”!

KARAMATIĆA ODUŠEVILA VIJEST: “Jedva čekam da iz BiH ode Maureen Cormack”!

Povodom saopćenja američke Ambasade i OHR-a u kojem je navedeno da će HDZ BiH, SNSD, DNS i HSS biti direktno odgovorni za eventualno dalje širenje organizovanog kriminala i korupcije u BiH zbog neusvajanja izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH, Karamatić je naveo da je to “notorna glupost”.

Karamatić je izjavio kako jedva čeka da američka ambasadorica Maureen Cormack ode iz BiH i da na njeno mjesto dođe “neko ko će sprovoditi politiku SAD, a ne sarajevske političke čaršije”.

Kada je riječ o OHR-u, Karamatić je rekao da je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko “ničim izazvan zaglavio u BiH kao LJubo Bešlić u Mostaru. Njemu je ovo zadnji angažman pa se mora sa nečim zabavljati. Čovjek bi možda išao i u penziju… Razumijem njegove stavove, a ne znam koliko je upoznat sa stanjem”, rekao je Karamatić.

On je dodao da ne zna da li je Inzku poznato da je Klub delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH predložio izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH, na kojima su radili i međunarodni stručnjaci i Ministarstvo pravde BiH.

“Razlika između zakona koji forsira međunarodna zajednica i zakona koji je predložio Klub delegata iz reda hrvatskog naroda je u nekih pet rečenica. Kada bi se ušlo u dublju analizu vidjelo bi se da su tu male razlike. Vjerujem da će se to prevazići u amandmanskoj fazi jer protiv izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH nije niko”, rekao je Karamatić.

(SB)

Previous articleNačelnik Rato Rajak se poklonio bošnjačim žrtvama u Rudom
Next articleDODIK ZA TREĆI ENTITET: “Bošnjaci hoće da identitetski unište Hrvate a poslije toga i Srbe”!
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.