Kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića traži da BiH proglasi ratno stanje

0

Elvira Abdić-Jelenović, predsjednica Kluba Laburističke stranke u Opštinskom vijeću Velike Kladuše i kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića je govorila za N1 o prilivu migranta na području te lokalne zajednice. Njen je prijedlog je da se proglasi ratno stanje u BiH zbog priliva migranata. Za nju je, kaže, nepravedno da Velika Kladuša kao opština snosi teret nefunkcionisanja cijele države.

 

 

Svoj prijedlog je obrazložila sljedećim riječima:

“Jučer smo predložili, ja osobno, da se proglasi ratno stanje u BiH jer mi ne vladamo situacijom u BiH. Ako ne možemo obezbijediti svojim građanima sigurnost njihovog života i imovine. Onda mi ne postojimo kao država. Nisam izmislila to ja. Ne kažem zbog toga što mislim da sam pametnija. To je jednostavan zaključak. Oni su čak rekli za prijedlog lokaliteta Velike Kladuše da je predložila Vladi FBiH, zato što je imovina ‘Agrokomerca’ pod njenom ingerencijom, pa sad je to bila jedina ocjena. Nikakve druge ocjene i analize sa sfere sigurnosti, blizine graničnog prelaza, naseljenosti – ništa nije bio parametar. Samo im je parametar bila imovina. Opasno je za nas sve u BiH da se to radi. Niko od nas nije siguran”, objasnila je Abdić-Jelenović.

Smatra da migranti u prostorijama ‘Agrokomerca’ mogu biti smješteni samo “ako se proglasi ratno stanje”. To je njen odgovor na pitanje šta ako viši nivoi vlasti budu insistirali da to bude imovina ‘Agrokomerca’.

 

Izvor: N1

Odgovori