Čuvajmo Srebrenicu - ZS

KOD DODIKA KAO U SJEVERNOJ KOREJI: „Tata je rekao da su protesti neopravdani, jer mi imamo…“!

0

Novu kolumnu Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti

 

 

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

 

Narod je nakon dugo vremena počeo da se budi, što pokazuju i protesti zbog akciza i poskupljenja goriva, blokade puteva širom Republike Srpske. Od Prijedora, Gradiške, Banjaluke, Bijeljine, širom Republike Srpske na jedan sat blokirane su saobraćajnice kao vid otpora i bunta zbog neodgovornog ponašanja vlasti koja je povećanjem akciza i cijena goriva dodatno zagorčala život ljudima.

Iako je gorivo uvijek najskuplje, samo u porobljenoj Hercegovini nije bilo masovnijih protesta, a manja grupa Bilećana osvjetlala nam je obraz blokirajući kod kasarne magistralni put prema Trebinju. Nekada su Hercegovci bili poznati po bunama i ustancima protiv okupatora, a danas nažalost uglavnom po udvorništvu, trpljenju i poltronstvu.

Više hiljada vozila na ulicama je pokazatelj da se narod napokon probudio, i da je odlučio da pruži otpor šizogenim strukturama, ludilu, jednoumlju i nakaradnom sistemu. I dok su gotovo svi mediji izvještavali o blokadama puteva širom Republike Srpske i BiH, samo RTRS i Siniša M. nisu vidjeli nijedno zaustavljeno vozilo.

Tako na sajtu tzv „Javnog servisa Republike Srpske“ nije objavljena niti jedna riječ ni kratka vijest o protestima, a u centralnom Dnevniku voditeljka Nada Arlov u drugom dijelu pročitala jednu prostu rečenicu kako je u nekoliko gradova bilo kratkotrajne obustave saobraćaja? Tata je rekao da su protesti neopravdani, jer mi imamo tobože najjeftinije gorivo koje košta 1 evro, pa je ignorisanje protesa od strane režimskih medija sasvim razumljivo.

Urednici i čelnici RTRS-a su oslijepili i ogluvili na sve patnje napaćenog naroda koji ih finansira plaćajući pretplatu, i zato oni od laži, podvala i obmana uporno grade neki paralelni imaginarni svijet radosti, sreće, i blagostanja. I dok u Dnevniku nije bilo vremena i prostora da se emituje izvještaj o protestima i blokadi puteva, emitovan je prilog o bizonki Dušanki.

U prvi mah kada sam čuo najavu pomislio sam da je neko „zglajzao“ i da je dat „mig odozgo“ da se odapne strijela u sopstvene redove, kao što je uoči smjene Vanja Furtula na RTRS-u izrešetala Džombića, ali ipak radilo se o reportaži iz beogradskog Zološkog vrta.

Naime tamo je na svijet došla neobična američka bizonka bijele boje, a ime Dušanka dobila je jer se rodila na praznik Duhove? Dobro je ipak da niko nije zglajzao, i dobro je da na RTRS-u bude što više ovakvih zanimljivosti, priloga i reportaža. Bolje je da narod relaksira i zabavlja sa pravim bizonima, nego da se traumira i doživljava stresove slušajući riku nekih drugih, mnogo opasnijih bizona i bizonki.

 

 

(Slobodna Bosna)

Odgovori

84 queries in 0.987 seconds.