KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ NADIGRALI DODIKA: Odluka o Kosovu neće biti objavljena u Službenom listu jer nije usvojena!

Odluka o nepriznavanju Kosova neće biti objavljena u Službenom listu jer nije ni uvrštena u dnevni red niti su za takvu odluku glasali Komšić i Džaferović što je i sam Dodik priznao nakon sjednice.

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, rekao je poslije današnje sjednice da je glasao protiv priznanja nezavisnosti Kosova, a da njegove kolege, Komšić i Džaferović, uopće nisu glasale. Džaferović je zapravo bio suzdržan, dok Komšić nije želio glasati.

Bez obzira na takav ishod sjednice, Dodik se pohvalio da je BiH na današnjoj sjednici odlučila da ne prizna Kosovo. No, stvari stoje malo drukčije. Naime, današnja odluka vezana za Kosovo neće biti objavljena u Slućbenom listu Bosne i Hercegovine jer naprasto nije ni usvojena. Da bi se bilo koja odluka objavila u Službenom listu mora je potpisati predsjedavajući Predsjedništva (trenutno Šefik Džaferović) uz suglasnost ostala dva člana Predsjedništva BiH.

Potpuno je jasno da Šefik Džaferović neće potpisati odluku o Kosovu niti bi se s time složio njegov kolega Željko Komšić jer i jedan i drugi smatraju da takva odluka nije ni razmatrana u predviđenoj proceduri niti je bila uvrštena u dnevni red.

Upravo je zato Željko Komšić nakon sjednice Predsjedništva BiH pozvao Dodika da javnosti pokaže odluku o nepriznavanju Kosova.

(S.B.)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close