Čuvajmo Srebrenicu

KOMŠIĆ OSUDIO ISTUP RUSKOG AMBASADORA IVANCOVA: “Neprihvatljivo je”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je krajnje diplomatski neprimjerenim istup ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova tokom njegovog gostovanja u msiji Dan u živo na N1, te je izrazio zabrinutost ambasadorovim pokušajem diskreditacije novinara Avde Avdića.

Komšić je za N1 naveo da je razočaravajuća činjenica da ambasador Ivancov na posve nediplomatski način vrši svojevrstan pritisak na medije u Bosni i Hercegovini, dodajući da osim toga takav politički govor duboko zalazi u sferu miješanja u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da afera “Potkivanje” mora biti istražene do kraja, te da mediji imaju demokratsko pravo da javnost informišu o pomenutom slučaju.

“Bilo kakvi politički i diplomatski pritisci na medije sa ciljem banalizacije ovako krupnog problema za našu državu i društvo neće doprinijeti stvaranju ambijenta koji u konačnici ima za cilj vraćanje poljuljanog povjerenja u instituciju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća”, zaključio je Komšić.