Čuvajmo Srebrenicu

Komšić: Predsjednik sam i Draganu Čoviću

0

Komentarišući protestnu šetnju zbog njegovog izbora u bh. Predsjedništvo u Mostaru, Komšić u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) kaže da je to demokratsko pravo, ali i da se mora shvatiti i da je on sada – formalno-pravno – i Draganu Čoviću predsjednik.

Ja nemam problema s tim da se nosim, ni ličnih, ni političkih. Dakle, ne držim da je to nešto zabrinjavajuće. Ljudi imaju pravo da se ne slažu, imaju pravo da na zakonom propisan način to nezadovoljstvo artikulišu i iskazuju. Po meni to je nešto sasvim normalno i demokratski. Ne možete se svakom u životu ni sviđati, ne samo u političkom životu, nego ni u privatnom.

Meni je žao što su oni odbili tu inicijativu. Napokon je taj prostor mogao služiti nečemu korisnom. Ali kada neće, pa nećemo ih siliti. To da oni tvrde da ja nisam njihov predsjednik, i to je u redu, demokratski je to govoriti. Nije u tome ništa problem, mada oni moraju shvatiti da sam ja formalno-pravno sada i Draganu Čoviću predsjednik.

PREPORUČENO ZA VAS: KOMŠIĆ OTVORENO: “POVUČI ĆEMO SVE AMBASADORE KOJI SU RADILI PROTIV BIH, NEMA NIŠTA OD RAZMJENE TEROTORIJE SA SRBIJOM”

Radio Slobodna Evropa

Odgovori