KOMŠIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA: “Moje misli su sa njima u ovim teškim trenucima”

0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća guvernerki i premijeru Kanade Julie Payette i Justinu Trudeauu u povodu masakra koji se dogodio u Novoj Škotskoj, saopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Vaše ekselencije, veoma me je pogodila vijest o teškoj tragediji koja je zadesila vaše nedužne sugrađane. Primite izraze najiskrenijeg saučešća u povodu smrti vaših sugrađana i policijskog službenika u ovom tragičnom događaju izazvanom jednim monstruoznim činom, koji je za svaku osudu.

Molim vas da moje izraze saučešća prenesete i porodicama nastradalih. Moje misli su sa njima u ovim teškim trenucima. Svima njima želim da nađu snagu i prevaziđu ove teške trenutke”, stoji u telegramu sučešća.

Podsjećamo, najmanje deset ljudi ubijeno je u poludnevnom mahnitom pohodu ubojice u kanadskoj pokrajini Novoj Škotskoj, objavila je policija.

Među mrtvima su i jedna policajka Kraljevske kanadske konjičke policije (RCMP) i sam napadač. Istraga još traje i broj mrtvih mogao bi rasti.

(SB)

Odgovori