Čuvajmo Srebrenicu

“KOMŠIJSKA” IZDAJA: Živjeli smo bratski, zajedno smo jeli i pili, A oni nam zabili nož u leđa!

Video isječak o protjeranim stanovnicima Liskovice i Vlasinja bi sigurno trebao obići cijeli svijet. Oba mjesta se nalaze u blizini Mrkonjić Grada. Nakon agresije na našu Domovinu, kompletno nesrpsko stanovništvo je pobijeno ili protjerano iz svojih domova, jer su bili višak. Višak u svome i na svome.

 

 

Stanovnici su bježali samo sa kesama u rukama, ostavljajući sa sobom sve što su čitav život gradili i za šta su se čitav život borili. Preko noći im je milicija iz Mrkonjić Grada otuđila apsolutno SVE.

Kada su preživjeli Liskovčani i Vlasinjani stigli na slobodnu teritoriju, dočekala ih je kamera i njihove reakcije su uspjeli snimiti.

Preživjeli stanovnik Liskovice tom prilikom je potvrdio da je preživio nešto što nije mogao ni zamisliti.

Jedan od svjedoka stravičnog napada na Vlasinje je bio i Mujo. On je tom prilikom potvrdio da su agresori ušli u selo, počeli paliti kuće i gađati u džamiju. Šokiran da bio da to mogu uraditi ljudi koje je on smatrao prijateljima. Također se zapitao kakav to čovjek može uraditi, tvrdivši da bi on prije ubio sebe nego njega i da bi prije zapalio svoju kuću, nego njegovu.

Također, jedan od preživjelih prognanika je tvrdio da je sa svoji dojučerašnjim komšijama imao bratske odnose, da su zajedno jeli i pili, a oni im zabili nož u leđa.

Detalje možete pogledati u prilogu:

Ovo je samo jedan u nizu “komšijskih” odnosa koji su zavladali za vrijeme rata, da su zbog propagande i mržnje bili spremni ubiti i protjerati ljude sa kojima su se poznavali i družili čitav svoj život!

 

 

(armijarbih.net)