Čuvajmo Srebrenicu

KOORDINACIJA BORAČKIH SAVEZA BiH OŠTRO REAGOVALA: “Zahtijevamo od bh. političara zaduženih za vanjsku politiku da odmah otkriju da li “NON PAPER” POSTOJI…”

“Onaj ko pokuša da nam domovinu parča silom, morat će ponovo da se sukobi sa svim probosanskim snagama, sa patriotama i svim ljudima koji svoju državu vole, a takvih nas ima puno”, navedeno je, između ostalog, u saopštenju.

Koordinacija boračkih saveza BiH pozvala je bh. političare za vanjsku politiku da otkriju da li “non paper” zaista postoji, te su u saopćenju poručili da nikakav mirni raspad Bosne i Hercegovine ne dolazi u obzir.

Ističu da ovo nije prvi ovakav pokušaj crtanja granica, te da je očuvanje države u njenim granicama skupo plaćena.
– O političkim pitanjima, naročito onim međustranačkim prepucavanjima, mi bivši borci ARBiH, okupljeni u koordinaciju, skoro nikada se ne oglašavamo. Ovoga puta oglasiti se moramo, jer iako je politika u pitanju, opasno se zadire u suverenitet naše jedne i jedine države Bosne i Hercegovine. Ima li tog papira ili ga nema, ako ima, šta na njemu piše. Zahtijevamo od bh. političara zaduženih za vanjsku politiku da to odmah otkriju. Puno puta do sada kroz istoriju na raznim papirčićima i kartama, crtane su nove granice naše države Bosne i Hercegovine, a one su zahvaljujući domoljubima ostale onakve kakve su bile vijekovima. Milošević i Tuđman su na papirima i kartama granice Bosne i Hercegovine prekrajali i 1992.godine, ali im to onemogućiše časni pripadnici ARBiH na čelu sa vrhovnim komandantom Alijom Izetbegovićem.

Istina, očuvanje države u njenim granicama skupo je plaćena. Puno je prolivene šehidske krvi, krv boračka je natopila cijelu zemlju države Bosne i Hercegovine. I baš zbog te krvi prolivene u periodu 92.-95. nas preživjele borce ARBiH, obavezuje da u ovim granicama čuvamo svoju domovinu. Autori postojećih, nepostojećih pisama i crtači karata jedno morate znati, a to je da nikakvog mirnog raspada Bosne i Hercegovine nemože i neće biti. Onaj ko pokuša da nam domovinu parča silom, morat će ponovo da se sukobi sa svim probosanskim snagama, sa patriotama i svim ljudima koji svoju državu vole, a takvih nas ima puno. Mi rat ne želimo, ali da ćemo braniti sebe i svoju domovinu od bilo koga ko pokuša ugroziti suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, to trebaju da znaju svi vanjski i unutrašnji dušmani – stoji u saopćenju.

(Faktor)

Komentari su zatvoreni