Čuvajmo Srebrenicu

KOSOVO TRAŽI DIO CRNOGORSKE OBALE: Tužba se odnosi na…

Kosovo od kotorskog suda traže donošenje privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja zemlje na pjeni od mora do okončanja sudskog spora.

Opština Budva je preko svog pravnog zastupnika Nikole Plamenca osporila tužbu Kosova i zatražila njeno odbacivanje kao neuredne, a kojom se traži povrat 4.500 kvadrata zemlje na šetalištu u Rafailovićima, gdje se nekada nalazilo dječije odmaralište.

Tužba Kosova odnosi se na opštinu Budva, Crnu Goru i kompaniju “Sunraf Beach Properties”, a u njoj se tvrdi da su odmaralište “Ganimete Terbeshi” kupili prije šest decenija.

Tužba za utvrđivanje prava svojine, u koju su podgoričke “Vijesti” imale uvid, podnesena je kotorskom Osnovnom sudu.

Kosovo od kotorskog suda traže donošenje privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja zemlje na pjeni od mora do okončanja sudskog spora, piše podgorički dnevnik.

Priština tvrdi da je vlasnik spomenute imovine, a kao dokaz je priložen kupoprodajni ugovor zaključen 22. marta 1961. u Sreskom sudu u Kotoru, kada je parcelu od 4.555 kvadrata kupio Savjet za socijalnu politička i socijalna pitanja nekadašnje Socijalističke automne pokrajine Kosovo.

(SB)

Komentari su zatvoreni