Čuvajmo Srebrenicu

KUHA U SREBRENICI: Srpski blok blizu dogovora o koaliciji, Dodik i Šarović će imati zajedničkog kandidata!?

Predstavnici lokalnih odbora stranaka sa srpskim predznakom danas će se naći za istim stolom u Srebrenici, a ključna tema je novi zajednički nastup na izborima kako bi i naredne godine ponovili rezultat iz 2016. kada je pobijedio Mladen Grujičić

Iako bi novi lokalni izbori trebalo da budu raspisani u maju, a održani u oktobru 2020. godine, političke partije u Srebrenici uveliko se dogovaraju o platformama za predstojeću provjeru kod biračkog tijela.

S tim ciljem je i sazvan sastanak srpskog bloka, a domaćin je srebrenički SDS. Predsjednik tog odbora Momčilo Cvjetinović potvrdio je “Glasu Srpske” da će se predstavnici lokalnih odbora sastati u poslijepodnevnim satima.

– SDS i SNSD, uz ostale manje političke partije, će ići sa zajedničkim kandidatom, a o tome ko će to i biti, razgovaraćemo. Uključićemo i vrhove političkih partija jer bez njih ne možemo donijeti konačnu odluku. Oni daju saglasnost na koalicije, ali nećemo dozvoliti da zbog nekih interesa dovedemo u pitanje nacionalni interes Srebrenice. To ne bi smio nijedan pojedinac da uradi – istakao je Cvjetinović.

Dodao je da će se prvo dogovoriti i uskladiti stvari između odbora na lokalu, a da će se potom obratiti i ključnim stranačkim organima.

– Ne smije biti nesuglasica kod bilo kojeg predsjednika partije, osim ako se mi ne mognemo dogovoriti o kandidatu, konsultovaćemo se i tražiti zajednički sastanak svih predsjednika partija – rekao je Cvjetinović.

Predsjednik srebreničkog odbora SNSD-a Radomir Pavlović je potvrdio ranije da srpski blok ima jedinstven stav da idu sa jednim kandidatom te da vjeruje da mogu ponoviti rezultat iz oktobra 2016. godine.

Aktuelna situacija na terenu pokazuje da će se i na narednim izborima voditi velika borba za novog načelnika Srebrenice, a izvjesno je da će birači odlučivati između dva ključna kandidata – jednog kojeg će dati srpski blok, a drugog iz redova bošnjačkih stranaka. Aktuelni načelnik Mladen Grujičić (SNSD) pobijedio je 2016. godine dotadašnjeg načelnika Ćamila Durakovića, koji je te godine nastupio kao nezavisni kandidat.

(Slobodna Bosna)