Čuvajmo Srebrenicu

LAJČAK OSTAVIO DODIKA BEZ RIJEČI: BiH samo jedinstvena, ujedinjena i suverena ima EU perspektivu…

Dodik je u svom obraćanju na forumu rekao da Republika Srpska pokušava odbraniti svoj status i autonomiju, da ne teži secesiji te da se zalaže isključivo za poštovanje izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik učestvuje na 6. Delphi ekonomskom forumu u Atini. Danas se susreo sa specijalnim predstavniko EU za dijalog između Prištine i Beograda i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom.

“Na Delphi forumu sastao sam se sa Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Moja poruka je bila da jedinstvena, ujedinjena i suverena Bosna i Hercegovina ima EU perspektivu. Zemlja bi trebala iskoristiti priliku za napredak u narednim mjesecima”, naveo je Lajčak.

Dodik je u svom obraćanju na forumu rekao da Republika Srpska pokušava odbraniti svoj status i autonomiju, da ne teži secesiji te da se zalaže isključivo za poštivanje izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma.

On je rekao da u BiH “postoji konsenzus o evropskim integracijama”, ali da je “potrebno prvo raditi na mnogim ekonomskim i političkim parametrima”.

(SB)

Komentari su zatvoreni