LAZOVIĆ O PRIJETNJAMA RASPADOM BiH: „Božu Ljubića hitno treba vratiti na Ortopedsku kliniku u Sarajevo, ako Hrvatska i BiH žele…“

0

„Ljubićevi nacionalistički stavovi postaju dominantni u odnosu Hrvatske prema BiH“

 

 

„Ako Hrvatska i BiH žele ispravljati poremećene odnose onda pod hitno treba Božu Ljubića vratiti na Ortopedsku kliniku u Sarajevo.

Ako treba i na mjesto šefa odjela sa kojeg je napustio Sarajevo i nedugo nakon toga kao veliki Hrvat iz Širokog Brijega zasjeo u klupe Hrvatskog Sabora“, kazao je danas potpredsjednik SDP-a Miro Lazović reagujući na prijetnje raspadom države BiH koje je uputio Božo Ljubić zastupnik u Saboru Hrvatske i predsjednik Glavnog vijeća HNS-a.

Lazović je naveo da Ljubić dok je bio u Sarajevu bio je uvažen a svojim stavovima i ponašanjem zasluživao je poštovanje građana Sarajeva.

“Vjerovatno pod uticajem dugogodišnjeg boravka u Sarajevu, odvaja se od ekstremne linije HDZ-a, formira HDZ 1990 i do povratka u HDZ vodi korektnu politiku”, rekao je Lazović:

„Danas u klupama Sabora već odavno svojim istupima, pod plaštom brige za interese Hrvatskog naroda, obmanjuje Hrvatsku javnost, zagađuje i usložnjava odnose između Hrvatske i BiH.

Hrvatski zvaničnici bi morali konačno shvatiti da su kritike koje dolaze iz regiona ali i EU da Hrvatska opasno skreće u desno, između ostalog i zbog stavova Bože Ljubića, čiji agresivni i nacionalistički stavovi postaju dominantni u odnosu Hrvatske prema BiH.“

 

 

(Vijesti.ba)

Odgovori