Lazović otkriva koje je najbolje rješenje na ovim prostorima: Tek tada otpada ono za šta se grčevito drže Vučić i Milanović

Pod krinkom brige za srpski narod, za hrvatski narod, diktiraju ovdje odnose i remete naše unutrašnje odnose i međusobne dogovore, kazao član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije

-Konačno rješenje ovih prostora je ulazak Bosne i Hercegovine u evropske integracije, prihvatanje evropskih principa i standarda kojima se opiru etničke politike, stvaranje građanske države, ali ne na način da ona bude unitarna i sa dominacijom bošnjačkog naroda, traženje kompromisa između građanskog i etničkog, istakao je Miro Lazović, član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

-Dakle, traženje kompromisa između građanskog i etničkog, to mora biti komplementaran odnos. Etničko i građansko ne smije biti u sukobu, može se naći način kako to zadovoljiti, obje forme. A kada bude građanska država Bosna i Hercegovina onda otpada ono čega se grčevito drži i Vučić i Milanović, a to je direktno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Ako je BiH građanska onda je građanin, pojedinac ravnopravan na cijelom prostoru BiH, a kada je on zaštićen, zaštićena su i njegova etnička prava. A onda će otpasti mogućnost miješanja Srbije i Zagreba jer oni stalno, pod krinkom brige za srpski narod, za hrvatski narod, diktiraju ovdje odnose i remete naše unutrašnje odnose i međusobne dogovore.

Najbolje da se mi unutar sebe dogovorimo, a to možemo samo na bazi nekih univerzalnih, svjetskih vrijednosti i principa u koji nas, na neki način, Evropa gura, a mi bježimo od toga. I bez visokog predstavnika, ako smo to sposobni, kazao je on, piše Federalna.ba.

Komentari su zatvoreni