Legendarni komandant Naser Orić upriličio iftar za svoje prijatelje u Kiseljaku

0

Naser Orić, ratni komandant Srebrenice, simbol otpora Bošnjaka i Bosanaca, sinoć je u prelijepom ambijentu restorana „Orijent“ u Kiseljaku upriličio iftar za svoje saborce i prijatelje.

 

 

Iftaru su prisustvovali i dobitnici najvećih ratnih priznanja – značke „Zlatni ljiljan“: Nurudin Alihodža, Šefik Mujić, Faruk Selman, Smajo Mandžić, Abdulsamed Đozić (heroj koji je predvodio proboj iz Srebrenice), Ibrahim Agić, generalni direktor JP BH Pošta Sarajevo Mirsad Mujić te brojni drugi prijatelji i poznanici.

Inače, Naser Orić, Smajo Mandžić i Abdulsamed Đozić su ratni drugovi, saborci, koji su i tada u najgorim trenucima, ali sada u mirnim vremenima – bili i ostali prijatelji. Istinski prijatelji koji se posjećuju i čuvaju svoje prijateljske veze godinama nakon agresije na BiH, kada su rame uz rame branili svoje živote i živote svih Bosanaca i Hercegovaca.

U mjesecu milosti i oprosta, odricanja, posta, molitve, muslimani širom svijeta druže se međusobno, na iftarima koji imaju svoju posebnu čar. Jedni druge pozivaju na iftar, jer onaj ko nahrani postača ima nagradu tog postača, a i svoju nagradu ako je i on postač.

Naser Orić je između ostalog i veliki prijatelj srednje Bosne i rado viđen gost na ovom području.

 

Novum.ba

Odgovori