“Love, People” / Pjesma dječijeg hora iz Srebrenice je himna djece širom svijeta

Dječiji hor iz Srebrenice “Kuće dobrih tonova” sa zadovoljstvom najavljuje da je spot za pjesmu “Love, People” koju izvodi više od 1 000 djece iz 15 horova širom svijeta završen.

 

 

Spot koji i slikom predstavlja glavnu poruku pjesme, prijateljstvo, ljubav i razumijevanje je jedinstven poduhvat, u čijem snimanju su učestvovali horovi s Novog Zelanda, Kenije, Vijetnama, Južne Afrike i drugih dijelova svijeta.

 

“Snimanje ove pjesme bilo je nevjerovatno putovanje. Toliko različitih kultura, toliko divnih običaja i toliko nasmijanih lica… i svi s istom porukom: jedinstvo i harmonija u svijetu“, rekli su iz ovog dječijeg hora.

 

Spot je sniman na više od 20 lokacija širom svijeta i za njegovu realizaciju je trebalo više od šest mjeseci.

 

Izvršni producent i pokretač projekta je Ismar Porić, muziku je radio Mirko Šenkovski Geronimo, tekst Ismar Porić i Tricia Tunstall. Scenarij i režiju potpisuje Damir Bašić Duka.

 

“Svijet možda izgleda kao tmurno mjesto, ispunjeno neprijateljstvom i nerazumijevanjem. Ipak, ispod toga, postoji nada, koja se čuje u mjestima gdje vlada siromaštvo, nasilje… to je zvuk djece koja zajedno pjevaju u harmoniji koja mijenja njihove živote nabolje, dajući im nadu u bolje sutra, u bolji svijet”, naveli su.

 

Love, People je zajednička poruka nade u bolju budućnosti, budućnost koju ova djeca svaki dan doživljavaju pjevajući ovu himnu, ali i učestvujući u radu El Sistema pokreta, koji okuplja više od million djece u 65 zemalja širom svijeta.

 

Dječiji hor iz Srebrenice, je 2014. godine snimio pjesmu Love, People kao pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. Sada je ta pjesma postala globalna himna djece koji su u sistemu horova širom svijeta.

 

Poslušajte:

 

 

Radio Sarajevo

Komentari su zatvoreni