Čuvajmo Srebrenicu

Lozančić se ogradio od politike HDZ-a i upitao Čovića: U čije ime i za čiji račun podržavaš Dodika?

Nama Hrvatima i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj on nije saveznik, niti ga možemo podržavati i svrstavati se na njegovu stranu, kaže Lozančić

Bivši predsjednik Federacije BiH i visoki dužnosnik HDZ-a BiH Niko Lozančić ogradio se od politike HDZ-a BiH navodeći da danas niko normalan ne podržava Milorada Dodika u njegovom rušilačkom, destruktivnom i destabilizirajućem naletu na sve normalne odnose u BiH, a da ga podržavaju jedino HNS i Dragan Čović.

“U čije ime i za čiji račun, Dragane?! Nama Hrvatima i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj on nije saveznik, niti ga možemo podržavati i svrstavati se na njegovu stranu. Svatko tko ga blago upozori na neprihvatljivost njegovih postupaka i djelovanja izložen je grubim uvredama i nipodaštavanjima s njegove strane”, napisao je Niko Lozančić na svom Facebook profilu.

Naveo je da je banjalučki biskup Franjo Komarica, koji se još jedini od malobrojnih tamošnjih katolika usuđuje reći istinu o Dodikovoj “demokratskoj” vladavini, svaki put izložen njegovim uvredama i nipodaštavanju.

“I umjesto da politički predstavnici Hrvata podrže biskupa i stanu u njegovu obranu, podržavaju Dodika. Što je previše, previše je! Ja ne podržavam takvo stajalište, a siguran sam da ga ne podržavaju ni ovdašnji Hrvati”, kaže Lozančić.

Dalje dodaje:

“Hrvatima trebaju mir, razumijevanje i dobrosusjedski odnosi, zatim pozitivna politička klima koja neće otjerati iz ove zemlje i ono malo preostalih Hrvata. Dosta nam je politike ucjena i ucjenjivanja”.

(Oslobodjenje.ba)