Home Novosti BiH MILORAD DODIK IZLAZI PUTINU U SUSRET: “Ja ću uložiti svaku vrstu veta,...

MILORAD DODIK IZLAZI PUTINU U SUSRET: “Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema…!”

“Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati”, izjavio je Dodik za “Nezavisne novine”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH niko ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini.

“Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna nezavisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma”, rekao je Dodik komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića da BiH neće priznati referendume u Ukrajini.

Milorad Dodik je dodao da se za to pita Predsjedništvo BiH i da Džaferović može da govori šta hoće.

“Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati”, izjavio je Dodik za “Nezavisne novine”.

Milorad Dodik je rekao da Predsjedništvo BiH neće biti u prilici da odbije te referendume, barem ne u periodu u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo, a da ne vjeruje da će to učiniti ni novi saziv.

“Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom”, rekao je Dodik.

Previous articleČOVIĆEVI PUSTI SNOVI: “Ustavni sud bi mogao izbore proglasiti neustavnim i nelegitimnim!”
Next articleKAKAV SKANDAL U LIVNU: Pogledajte šta je Plenković kazao o dogovoru sa Schmidtom i izboru Komšića u Predsjedništvo BiH (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.