Milorad Dodik ponovo prijeti: Bit ćete luzeri ovog procesa

0

U Banjaluci je završen sastanak između predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.

Dodik i Grujičić su poručili novinarima nakon sastanka da će Srbi imati većinu u Srebrenici.

“Ono što je SDS dobio u konfiguraciji sa SDA – manje je od onog što mogu da imaju. Imaju neke druge vezanosti za Bakira Izetbegovića i SDA, i imaju mržnju prema drugom bloku. To o njima govori. Mi imamo, 10, a imat ćemo 11 – to vam govorim”, kazao je Dodik.

Šta to konkretno znači?

“Imat ćemo većinu”, kazao je Dodik.

Kako?

“Razgovarat ćemo, dijalog. Tako to ide u politici, pa se dogovorite”,pojasnio je predsjednik RS.

On je ocijenio da SDA vodi isključivo bošnjačku nacionalnu politiku, pa tako i u Srebrenici.

“SDA se preigrala situacije, i biće luzeri ovog procesa od par godina. Oni koji su na priči o srpskom nacionalnom interesu ne mogu da korespondiraju sa SDA, koja može da funkcioniše. Tu se radi o njima”,izjavio je Dodik, pa nastavio:

“Ako smo imali odbore sa tri člana Srba, i dva Bošnjaka, onda se zna kako to može. Sada je obrnuto, sada imamo tri SDA Bošnjaka i dva Srba. Oni mogu donijeti program i zaustaviti sve”, kazao je dodavši da će korespondencija nastati u tom dijelu.

Za investiranje u Srebrenicu, poručuje Dodik, potrebna je politička stabilnost. Ako ona postoji – ima investicija tvrdi.

Kazao je da pokušavaju animirati dobru atmosferu – a onda se loše vijesti šalju iz Srebrenice.

Milorad Dodik odgovorio je i na pitanje novinara ko mu piše govore?

“Pišem i govorim iz glave. Ne znam kada sam čitao posljednji put. Neke teze pokupim od saradnika, ali i kada imam govor ispred sebe – ne čitam”, kazao je prije odlaska sa govornice.

 

 

N1

Odgovori