Home Novosti BiH Milorad Dodik poručio Srbima da je Velika Britanija neprijatelj Republike Srpske /VIDEO/

Milorad Dodik poručio Srbima da je Velika Britanija neprijatelj Republike Srpske /VIDEO/

Predsjednik RS-a Milorad Dodik optužio je Veliku Britaniju da radi protiv vlasti u tom bh. entitetu, te da su iz Britanije u BiH stigli “specijalisti za destabilizaciju Republike Srpske”. U međuvremenu se pojavio i video Dodikog pomalo dramaatičnog obraćanja naciji, koji je naravno u funciji predizborne kampanje. .

 

 

Kao što smo ranije danas pisali, Dodik je optužio Veliku Britaniju da je u BiH poslala grupu specijalsita sa zadatkom da izazivaju “opšti haos”

– Oni su samo formalni zaposlenici u vojnoj strukturi…Specijalisti su koji rade na društevnim mrežama, medijima, prisluškivanju, stvaranju općeg haosa i primarno destabilizaciji RS, jer je to tako njihovim planom predviđeno. Sve ostalo, pa i ovo što govori britanski ambasador u BiH, je obična laž, jer mi od ranije znamo za određene najave. Britanska vlada je prije godinu dana odobrila devet miliona funti za programe pomoći sprječavanju ruskog uticaja na ovom prostoru Balkana. Ciljna tačka su RS i Srbija…I vidite na koji način oni to rade… – ustvrdio je entitetski predsjednik.

Dodao je i da narod mora biti svijestan da se ne može da računa na dobronamjernost Britanaca.

– Oni su u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH… – istakao je on.

Pogledajte video!

(SAFF.ba)

Previous articleSELEKTOR SRBIJE ŠOKIRAO IZJAVOM: Nekad Hag, danas VAR
Next articleZagreb – Srebrenica, 19 dana hoda za žrtve genocida
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.