Ministar odbrane Srbije vodi kampanju protiv Ćamila Durakovića

Nakon što je lider pokreta “Odgovor” Ćamil Duraković ukazao da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zamajava javnost pričom da je Orić oslobođen za ubistvo 3500 Srba, premda se optužnica odnosila na tri ratna zarobljenika, Vulin je preko srbijanskog magazina Alo! krenuo u otvorenu kampanju protiv Durakovića.

 

 

“Vulin se očigledno trznuo jer sam ga prozvao da zna samo izgovarati nacionalističke slogane, a kada je bio zadužen za poboljšanje stanja Srba na Kosovu nije učinio ništa. Možda je samo iznenađen što je njegova nesposobnost poznata u regiji”, kazao je Duraković.

“Sramno se pokušava mene optužiti da gazim po srpskim žrtvama, kada se zna koliku sam političku cijenu platio zbog ispružene ruke pomirenja i dijaloga koji smo poveli predsjednik Vučić i ja. Ono što žalim jeste da Vulin ne zna i ne priča o mjestima stvarnih zločina nad Srbima, nikad nije spomenuo rušenje Sabornog hrama u Mostaru, logor Čelebići i presude za taj zločin, stradanju Srba na Bradini, zločinu na Kazanima kod Sarajeva. Ne, Vulin se odlučio baviti mitomanijom, i fokusirati svoju mržnju na Srebreničane, izmisliti žrtve, od poginulih boraca VRS praviti civilne stradalnike te nastaviti se baviti Orićem samo zato što je izašao slobodan”, dodao je Duraković.

“I zamislite sujete Vulina, koji sjedi u kabinetu Vlade, i toliko je povrijeđen što je njegova zloupotreba srpskih žrtava razotkrivena, da odgovara meni, povratniku u Srebrenici i nekome ko ne obavlja nikakvu državničku funkciju”, zaključio je Duraković.

Komentari su zatvoreni