MINISTRICA TURKOVIĆ ODMAH UPOZORILA: “Ozbiljno smo zabrinuti zbog namjere hrvatskog predsjednika…”

Postoji “ozbiljna zabrinutost” zbog tih, ali i aktivnosti i izjava Milanovića u kojima negira genoc*id u Srebrenici.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković objavila je na svom Twitter nalogu da postoji “ozbiljna zabrinutost” zbog namjera hrvatskog predsjednika koje je danas prezentirao, a tiču se slanja hrvatskih oružanih snaga u BiH.

“Ozbiljno smo zabrinuti zbog namjere hrvatskog predsjednika da pošalje hrvatske vojnike u Bosnu i Hercegovinu, u sklopu misije Althea EUFOR/NATO u Bosni i Hercegovini, uz istovremeno negiranje genocida počinjenog u Srebrenici”, poručila je ministrica Turković.

Ona je uz objavu prikačila i protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova BiH koja je nedavno upućena Hrvatskoj nakon što je procurila vijest da je Milanović u Sloveniji negirao genocid i haške presude, o čemu je “Slobodna Bosna” ranije detaljno izvijestila.

Ambasador Hrvatske, po naredbi ministra Gordana Grlića Radmana, odbio je primiti protestnu notu, objavljeno je iz Ambasade.

Milanović je i danas ponovio zahtjev da Hrvatska bude dio ili EUFOR-a ili NATO-a u BiH i poručio da se o tome ne pita ni Sarajevo, ni Beograd, ali ni Pariz.

Komentari su zatvoreni