Mladenci napravili incident matičarki u Kiseljaku: Tražili da se ukloni ime “balinkure” sa vjenčanog lista

U Općini Kiseljak jučer je došlo do incidenta, kada su mladenci napali matičarku samo zato što je Bošnjakinja.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona za portal Faktor.ba potvrdili da je uposlenica Općine Kiseljak policiji jučer prijavila događaj.

Copy

– U Policijsku stanicu Kiseljak obratila se Z. F., koja je prijavila da je T. M. od nje tražila da na vjenčanom listu ne piše njeno ime, već ime druge matičarke. Policijski službenici postupaju po prijavi, te provjeravaju infomacije i utvrđuju činjenično stanje u vezi s ovom prijavom  – kazali su nam u policiji.

Kako nezvanično saznajemo, Tanju Pušić, udato Mitrović, i njenog izabranika Mladena Mitrovića je vjenčala matičarka Zijada Fejzić. Međutim, zbog njene nacionalnosti nastao je veliki problem, te su budući mladenci podigli cijelu frku zbog toga. Mladoženja Mladen je uposlenik Odjela za geodetske poslove i katastar nekretnina u Općini Kiseljak, te član OO HDZ-a Kiseljak.

Kako nam pričaju oni koji su upućeni u cijeli slučaj, mladenci su napali nesretnu matičarku, upućujući joj pogrdne riječi i nazivajući je “balinkurom”, te su vikali kako bi se vjenčali i u Sarajevu, da su htjeli da im matičarka bude muslimanka.

U cijeloj toj frci, napadnutoj matičarki je pozlilo, te je morala intervenirati i Hitna pomoć.

O incidentu je upoznat i tužilac travničkog Kantonalnog tužilaštva.

– Dežurni tužilac je upoznat sa događajem. Nakon što nam iz policije bude dostavljen izvještaj, bit će odlučeno da li će se poduzimati određene mjere – kazali su nam iz Tužilaštva.

 

 

SAFF.ba

Komentari su zatvoreni