MORBIDNOST VLASENIČKIH SRBA: TZV. VRS STRAŠILO NA PUTU MARŠ RUTE

Da o pomirenju nema govora u Vlasenici, svjedoči potez vlaseničkih Srba koji žive u okolini Vlasenice.

 

 

Dana 23. septembra 2017. godine je obilježena godišnjica zatvaranja zloglasnog logora Sušica u Vlasenici te je kao i svake godine održan marš od Turalića do logora Sušica.

Šta se ove godine razlikovalo od proteklih godina sigurno se može napisati roman ali prvenstveno je to loša organizacija i priprema za marš putem spasa pa tako i samo obilježavanje na mjestu logora.

Da nekadašnji pripadnici tzv. vrs ne bi ostali uskraćeni za “učešće” u ovogodišnjem obilježavanju logora koji su oni formirali 1992. godine, potrudili su se da naprave morbidno strašilo na putu kojim prolaze učesnici marša od Turalića do logora Sušica.

Ovo je samo jedan od primjera bezobrazluka i morbidnosti koje stanovnici okolone Vlasenice prirede polaznicima dok traje marš. Tako često znaju pucati u zrak iz vatrenog oružja, nekada se pojavljivati u majicama sa likom ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića, puštati glasnu muziku i slično.

Zločinci ostaju zločinci, pojavljivali se u uniformi ili ne, kao strašila ili ne, jer ustvari, zločinci i jesu strašila i ništa više!!!

AntiDayton pokret je i ove godine bio dio obilježavanja, te su naši članovi bilo dio marša putem spasa i zabilježili ove fotografije. Nakon što je marš pristogao do logora Sušica, AntiDayton pokret je položio cvijeće i odao poštovanje žrtvama agresije i genocida u Vlasenici!

AntiDayton pokret 

Komentari su zatvoreni