MOSTARSKI “VEČERNJAK” OBJAVIO ČOVIĆEVU I DODIKOVU LISTU ŽELJA: Jedini gubitnici izbora biće Bakir Izetbegović i Željko Komšić!?

Prema rezulattaima ovog famoznog istraživanja, moglo bi doći do velikih turbulencija, ali samo na bošnjačkoj političkoj sceni, dok bi hrvatska i srpska politička scena ostale stabilne pod čvrstom kontrolom Čovićevog HDZ-a i Dodikovog SNSD-a.

Mostarska redakcija Večenjeg lista, pod kontrolom Čovićevog HDZ-a, objavila je rezultate po svemu sedeći izmišljenog istraživanja javnog mnijenja koje je navodno proveo Ipsos za potrebe međunarodne zajednice.

Osnovano se može zaključiti da je riječ o izmišljenom istraživanju s jasnom namjerom da se glasačima sugerira za koga trebaju glasati 2. oktobra kako svoj glas ne bi bacili u vjetar.

Prema rezulattaima ovog famoznog istraživanja, moglo bi doći do velikih turbulencija, ali samo na bošnjačkoj političkoj sceni, dok bi hrvatska i srpska politička scena ostale stabilne pod čvrstom kontrolom Čovićevog HDZ-a i Dodikovog SNSD-a.

Kada su u pitanju članovi Predsjedništva BiH s područja Federacija BiH, prema rezultatima ovog istraživanja, Bećirović je u tijesnoj prednosti ispred Izetbegovića – 17:16 posto.

“Večernjak” tvrdi da će Borjana Krišto osvojiti također 16 posto glasova (kao Izetbegović) dok će njen protukandidat, Željko Komšić, osvojiti čak 4 posto manje, svega 12 posto, nekoliko puta manje nego prije 4 godine!?!

“Zbog velike motivacije dva bošnjačka politička bloka za Izetbegovića i Bećirovića glavni gubitnik ovih izbora mogao bi postati Komšić, čija je stranka Demokratska fronta također ispod praga za državni Parlament, prognozira Čovićev Večenji list.

“Večernjak” takođe navodi da će Izetbegović, u slučaju da ne uspije postati član Predsjedništva, ostati i bez čelne funkcije u SDA.

Što se tiče Republike Srpske, “Večernjak” piše da je izvjesna pobjeda Željke Cvijanović. Nju bi biralo čak 29 posto ispitanih birača, što je 12 posto više od drugoplasiranog Mirka Šarovića.

Kada je u pitanju državni Zastupnički dom, Večernjak piše da najveću podršku ima SDA s 14%,. Slijedi najveća srpska stranka SNSD s podrškom od 10 posto ispitanih. Toliko ima, prema ovim podacima, i HDZ BiH, dok je pak SDP BiH na razini od sedam posto, PDP ima pet posto, DF dva posto potpore, a SBB BiH tek jedan.

U federalnom Parlamentu SDA ima podršku 20 posto, a HDZ BiH 17 posto. Slijedi SDP BiH s 11 posto, dok je DF na tri posto. Koliko ima i NIP.

U Narodnoj skupštini RS-a SNSD-u se smiješi 25 posto, PDP-u 12, kao i SDS-u.

(SB)

Komentari su zatvoreni