Home Novosti BiH MRAČNA TAJNA MLADIĆEVE PORODICE: KĆERKA SE UBILA NJEGOVIM OMILJENIM PIŠTOLJEM

MRAČNA TAJNA MLADIĆEVE PORODICE: KĆERKA SE UBILA NJEGOVIM OMILJENIM PIŠTOLJEM

Ratko Mladić
Ratko Mladić

Ratko Mladić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Na ovu presudu čekalo se na okrvavljenom Balkanu pune 22 godine.

 

 

Bez obzira na presudu, teško da ćemo ikad saznati što se događalo u mračnom umu bivšeg vođe vojske bosanskih Srba kada je naređivao pokolje hiljuda nevinih, zbog čega je prozvan i “balkanskim krvnikom”.
No, i porodičnu historiju Ratka Mladića obilježila je mračna tajna i nikada razjašnjena smrt njegove kćerke, koja je bila najveći životni udarac okrutnom i beskrupuloznom generalu.
Nakon nje, iza sebe je ostavljao sve više leševa, piše Dnevnik.hr.
Protivio se vezi
Ana Mladić ubila se Beogradu 24. marta 1994. godine. Imala je samo 23 godine. Bila je očeva ljubimica. Privlačna, mlada djevojka. Među najboljim studentima svoje generacije na Medicinskom fakultetu.
Prema službenoj verziji, Ana Mladić izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući, u kojoj su u to vrijeme bili i njen brat Darko i majka Bosiljka.
U javnosti se dugo špekuliralo o motivima zbog kojih se apsolventica Medicine odlučila na taj čin. Pisalo se kako je Ana Mladić bila pod strašnim pritiskom zbog tvrdnji da joj je otac, za kojeg je bila jako vezana, monstruozni ubica. Jer, Ana je odlazila s njim na frontu, gledala ga je s vojnicima, bila je jako ponosna na njega.
No, nagađalo se i da je razlog samoubistva bila smrt njenog momka Dragana Stojkovića, mladića iz Niša koji je netom prije poginuo na ratištu, na srpskoj strani.
Ratko Mladić, navodno, nije odobravao njihovu vezu te je, kako bi se riješio potencijalnog zeta, navodno momka, preko svojih veza poslao na frontu u BiH. Pričalo se da se Ratku Mladiću nije sviđao jer “nije bio pravi vojnik, discipliniran”, te ga je zato odlučio udaljiti od Ane. Prema jednoj teoriji, koja naravno, nije potvrđena, Ana je sebi, kada je shvatila ko stoji iza smrti njenog momka, odlučila oduzeti život.
Ubila se očevim najdražim pištoljem
Uzela je očev omiljeni pištolj Zastava, a mogla je bilo koji drugi, jer kuća im je bila puna oružja, ali ona je uzela baš onaj za koji je Mladić rekao da će pucati iz njega, samo kad ona rodi, kad se nastavi njegova porodična loza.
No, postoji i druga teorija, da je Mladićeva kćer likvidirana te da iza njenog ubistva stoji kriminalni beogradski milje. Istraga o smrti navodno nikada nije završena, jer Mladić to nije dozvolio. Jedan je vojni ljekar svjedočio da je pištolj, kojim se navodno ubila, pronađen u njenoj lijevoj ruci, iako je bila dešnjakinja.
Ratko Mladić oduvijek je tvrdio da njegova kćerka nije izvršila samoubistvo, već da je poginula “od srpske ruke”.
Gubitak kćeri Mladić je teško podnio, a kako tvrdi izvor blizak njegovoj porodici, Anu su prije sprovoda obukli tehničari, ali je otac insistirao da on posljednji put našminka kćer.

 

(Avaz.ba)
Previous articleFIKRET HODŽIĆ: NEMA VIŠE, RATKO, RATA, OSTAJE ISTINA DA KAZUJE DA MI USPIJEVAMO POBIJEDITI, A NAŠ USPJEH SE ŽIVOT ZOVE
Next articleUpravu si Grujičiću, haški sud postoji samo da bi sudio srbima, ali…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.