MUP Srbije uhapsio Srbina koji je spremao teroristički napad kamionom u Beogradu

Igor Despotović, Srbin koji je bio u kontaktu sa ISIL-om, uhapšen u Beogradu! Spremao se da kamionom gazi ljude u centru grada! Kod njega nađeni planovi za napad kakav je viđen u Barseloni!

Operativci Službe za borbu protiv terorizma uhapsili su 30. avgusta u Beogradu Igora Despotovića, Srbina koji je pripremao krvavi teroristički napad u strogom centru glavnog grada, otkriva Informer!

Despotović, koji je prije nekoliko godina primio islam i bio na stalnoj vezi sa vođama ISIL-a, uhapšen je u trenutku dok se pripremao da otme kamion, njime uleti u Knez Mihailovu ulicu i pregazi što više ljudi!

Kod uhapšenog su, kako navodi Informer, pronađeni detaljni planovi za napad, kao i prepiska sa pripadnicima ISIL-a iz Sirije i zapadne Evrope.

Izvori Informera iz MUP i BIA kažu da je Igor Despotović u svom stanu, laptopu i mobilnom telefonu imao detaljne nacrte i planove napada koji je trebalo da izgleda kao onaj u Barseloni avgusta ove godine kada je Marokanac Junes Abujakub kombijem uletio u masu ljudi ispred šoping centra na La Rambli. Tada je ubijeno 13, a teško povrijeđeno više od sto ljudi!

SAFF

Komentari su zatvoreni