Home Novosti BiH Mustafa ef. Cerić otkriva: OVAJ čovjek prijeti Bošnjacima novim genocidom

Mustafa ef. Cerić otkriva: OVAJ čovjek prijeti Bošnjacima novim genocidom

Ovako je govorio Radovan Karadžić u Parlamentu Republike Bosne i Hercegovine 17. oktobra 1992. godine:

 

 

Piše: Mustafa Cerić

 

”Ovo nije dobro što vi radite. Ovaj put na koji vi želite da izvedete BiH jeste ista ona autostrada pakla i stradanja kojim su pošli Slovenija i Hrvatska. Nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak…”

Ovako je predsjednik Alija Izetbegović odgovorio Karadžiću u Parlamentu Republike Bosne i Hercegovine 17. oktobra 1992. godine:

”Muslimanski narod neće nestati. To ja poručujem gospodinu Karadžiću”.

Ovako je progovorio Mario Karamatić u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 19. juli, 2017. godine:

”Ja vas uvjeravam, ukoliko se neko još jednom usudi da nekome drugome izabere predstavnike, to će biti kraj ove zemlje. Ja vas uvjeravam u to…”

Ovako su prešutili bošnjački/bosanski zastupnici u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 19. juli, 2017. godine:

”Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše…”

Nema razlike između one poruke Karadžića i ove poruke Karamatića za Bosnu i Bošnjake, ali ima razlike u bošnjačkom/bosanskom junačkom srcu koje kuca za Bosnu i za Bošnjake. Alijino srce bilo je junačko pa je, stoga, Karadžić danas u Hagu a “muslimanski”, bošnjački narod je ostao i opstao unatoč Genocidu… (danas je bila dženaza za 23 prijedorska šeheda od srpskog Genocida).

Danas izgleda kao da bosansko/bošnjačko junačko srce ne kuca za Bosnu i Bošnjake pa zato Karamatić može da prijeti novim Genocidom protiv Bošnjaka u Bosni… Jer, “kraj ove zemlje” je kraj Bošnjak, a to znači Genocid nad Bošnjacima/Bosancima…

No, to samo igleda tako. Karamatić se vara ako tako misli. Ovo nije 1992. godine… Alijin jasan i glasan odgovor Karadžiću nije bio samo Karadžiću, već svim ala Karadžićima poput Karamatića za sva vremena…

Zato bi Karamatić trebao shvatiti na primjeru Karadžića da oni koji prijete Bošnjacima/Bosancima Genocidom, završe u Hagu.

 

 

POVEZANO: Da su HDZ i SNSD glasali za konstitutivnost Srba, to bi značilo da su džaba klali između 1992. i 1995.

 

 

(Bhdijaspora.net)

Previous articleSREBRENICA: Na plaži podigao restoran, a gosti u njegovom brodu krstare jezerom
Next articleNavijači Celtica stali uz narod Palestine, a parola sve jasno objašnjava
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.