Home Novosti BiH NA POMOLU JE NEZAPAMĆEN SKANDAL: Vladini automobili i avion razvoze članove njihovih...

NA POMOLU JE NEZAPAMĆEN SKANDAL: Vladini automobili i avion razvoze članove njihovih porodica na more, ko je bio u napadnutom vozilu Željke Cvijanović u Mostaru….

Također, ni u to vrijeme nisu zabilježeni zvanični sastanci predstavnika vlasti iz RS-a u Hrvatskoj.

Кoliko je vlast SNSD bahata najbolje govori posljednji incident kada je u četvrtak kod Mostara napadnuto službeno vozilo iz pratnje predsjednice Republike Srpske kod Mostara.

Već tri dana nema zvanične informacije iz Кabineta predsjednice Republike Spske o tom incidentu.

Prema prvim informacijama, koje su se pojavile u službenom automobilu nalazio se pripadnik MUP Republike Srpske i dvije radnice iz službe predsjednika Republike Srpske. Ono što je poznato da predsjednica RS-a u to vrijeme, a ni nakon tog događaja nije imala nikakve zvanične najave da će boraviti na području Hercegovine, tako da je najvjerovatnije službeno vozilo korišteno u privatne svrhe.

alt

Sezona je godišnjih odmora pa je možda neko o trošku građana RS-a putovao na neku morsku destinaciju.
Za sada se te informacije čuvaju, kao što je i dobro čuvana tajna ko je nedavno odletio avionom Vlade Republike Srpske sa banjalučkog serodroma u Zadar.

alt

Vladin avion je sa banjalučkog aerodroma uzletio 28. jula ove godine. Кrajnja destinacija je Zadar u Hrvatskoj i prema informacijama BN-a taj avion se još uvijek nije vratio u Banjaluku.

Također, ni u to vrijeme nisu zabilježeni zvanični sastanci predstavnika vlasti iz RS-a u Hrvatskoj.

Ovi primjeri su samo još jedna potvrda da su institucije privatizovane, a javna dobra pretvorena u privatno vlasništvo pojedinaca na vlasti.

alt

Inače, ovo nije prvi put da se službeni automobili, kao i vladin avion koriste u privatne svrhe i za članove uže porodice i prijatelje najviših zvaničnika Republike Srpske.

Otuda i ne čudi što iz Кabineta predsjednice RS-a nema odgovora kojim povodom je službeno vozilo iz njene pratnje bilo u Mostaru i to u vrijeme kada je ona boravila u Novom Sadu na obilježavanju 27. godišnjice egzodusa Srba u hrvatskoj akciji “Oluja”.

Izostao je i odgovor ko se nalazio u automobilu i da li se radi o osobama koje imaju pravo na policijsku pratnju?!

Ovo samo navodi na zaklučak da su ljudi u vlasti i oni koji ih opslužuju izgubili svaki osjećaj s realnošću i da svakim danom sve više do izražaja dolazi njihova bahatost i bezobzirnost prema građanima.

Previous articleIVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: Bakir Izetbegović može sve potvrditi, ako neće – evo dokaza (VIDEO)
Next articleDODIKOVA SLATKA OSVETA: U Bratuncu referendum o opozivu načelnika isključenog iz SNSD-a…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.