NAČELNIK SVIH GRAĐANA??? – SAOPŠTENJE SAVEZA ZA PROMJENE

Savez za promjene Srebrenica (SDS,PDP,NDP,SRS):

Aktuelna skupštinska većina je stabilna i uvečava se svakoga časa,včak su joj prišla dva odbornika Hamdija Fejzić i Tifa Efendić, tako da se rasipa skupštinska manjina okupljena oko Radomira Pavlovića, sad ih je 8. Uskoro očekujemo da nam se pridruži i DNS, jer konačno su uvidjeli da ne treba da budu taoci R.Pavlovića i njegove nakazne politike. Mi iz Saveza za promjene želimo da ukažemo i na sledeće probleme koje pravi OO SNSD Srebrenica na čelu sa R.Pavlovićem, naime oni svim raspoloživim sredstvima uništavaju instituciju načelnika opštine, prave opstrukciju, načelnik Mladen Grujičić daje izjave i saopštenja i postavlja se kao advokat i sudski tumač u službi OO SNSD Srebrenica, optužuje nas, novu skupštinsku većinu da vršimo opstrukciju, a ustvari je on taj koji pravi opstrukciju i koji usporava rad aktuelne većine, jer želi po svaku cijenu da ubaci svoj snsd u skupštinsku većinu. Navešćemo nekoliko primjera zbog čega  su načelnik i njegovi stranački drugovi jako nervozni i nezadovoljni i zašto ne priznaju novu većinu: Prvo,odluka o podsticaju kozarske tekstilne industrije(donesena bez tendera,javnog poziva,nema poznatog investitora),jer su imali namjeru da podsticaj u iznosu od 400.000 KM daju bratu šefa kabineta načelnika. Drugo-odluka o dodjeli zemljišta za izgradnju benzinske pumpe, takođe donesena nezakonski. Treće-dodjela stipendija studentima i pripravničkih stažiranja – isključivo stranački i familijarno. Četvrto – zapošljavanje rodbine, kumova i stranačkih drugova bez konkursa. Peto – mi ispred Saveza za promjene smo mu poslali zahtjev za sastankom, a on je taj poziv izignorisao, iz svega gore navedenog se vidi da njima nije stalo do građana Srebrenice već do ličnog bogaćenja R.Pavlovića i njegovih poslušnika, mi iz Saveza za promjene sa našim koalicionim partnerima smo tu da ih u tome sprečimo i da im onemogućimo da dalje pljačkaju naše građane. Znaći mi u Savezu za promene dajemo podršku načelniku za budući rad, ali i naćelnik treba da prihvati demokratsku većinu, ne može i ne smije on biti taj koji će da sastavlja skupštinsku većinu. Treba da prihvati realnost u Srebrenici, a to je da njegov korumpirani SNSD nije deo skupštinske većine. Krajnje je vrijeme da se počne ponašati kao načelnik svih građana, a ne kao zastupnik Radomira Pavlovića i OO SNSD Srebrenica, navodi se u saopćenju SZP Srebrenica.

ZASREBRENICU.ba

Komentari su zatvoreni