Home Novosti BiH Nakon hapšenja za ratne zločine nad Bošnjacima: U Vlasenici osvanuli leci u...

Nakon hapšenja za ratne zločine nad Bošnjacima: U Vlasenici osvanuli leci u kojima se Dragan Mektić opisuje kao izdajnik srpskog naroda

SIPA je prije nekoliko dana uhapsila nekoliko Srba u Vlasenici zbog optužbe da su učestvovali u genocidu nad Bošnjacima. Sigurnosna situacija u Vlasenici se pogoršala nakon tog događaja. Jutros su u ovom gradi osvanuli leci sa uznemirujućim sadržajem. Autori spornih letaka huškaju srpski narod na Dragana Mektića i nekoliko njegovih saradnika.

 

 

U nastavku prenosimo spomenuto pismo u cijelosti.

pismo

 

Vrijeme izdaje

 

U ranim jutarnjim časovima pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Vlasenice po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili su trojicu časnih srpskih boraca koji su krivi samo zato sto su 1992. godine stali uz svoj narod i nisu dozvolili da nam se ponove ustaške jame i pokolji kao 1941. Tužilastvo BiH je uz današnje sramno hapšenje nedavno podiglo optužnicu i protiv četiri lica srpske nacionalnosti koji su stali na branik otadžbine braneći srpski zivalj od ustaške kame i kao takvi su postali smetnja kvislinškim poratnim strukturama i srpskim izdajnicima koji su se utrkivali da prodaju časne vojnike i policajce čija krv je ugrađena u temelje ove zemlje.

 

Krenućemo redom:

 

U Kabinetu Dragana Mektića 13.marta 2016. godine na sastanku ministra bezbjednosti Dragana Mektića, Ostoje Dragutinovića i Radomira Stevanovića u kome vlasenički dvojac traži da po svaku cijenu uhapsi određena lica za navodni ratni zločin kako bi ih eliminisali iz predizborne kampanje sto im je tada Mektić, inače sarajevski sećijaš i polupismeni primitivac i obećao naglašavajući da bi tu moglo doći i do “šire priče” koja je nažalost obuhvatila veći broj srpskih boraca i to je pokazao ovaj mučan dan.

Nakon toga Dragutinović i Mektić se sastaju 7. juna u Prnjavoru gdje Dragutinović ultimativno traži hapšenje određenih lica uslovljavajući ostanak u SDS-u i ponovo dobija čvrsta obećanja od prnjavorskog satrapa Dragana Mektića koji ga obavještava da će narednih dana sjesti i sa direktorom SIPA-e Pericom Stanićem po tom pitanju. Ova dva izdajnika sastala su se još sedam puta u 2016 godini a na dva sastanka bili su prisutni Aleksandra Pandurević i Radomir Stevanović koji su u neprestanom kontaktu pomenute godine razmatrali šta je “najbolje” po njih u Vlasenici i svaki put je Stevanović tražio da se uhapse određena lica smatrajući da to Mektić moze riješiti sa čim se složila i Pandurević. Pandurević je tad konstatovala da nema sa čim izaci pred narod u Vlasenici aludirajući na vrijeme katastrofalne vladavine pomenutog dvojca potpomognuta Dragoslavom Todorovićem.

Bilo bi lijepo da se gore pomenuti izjasne pred ovim narodom i da li su se u to vrijeme sastali sa ratnim zločincem Naserom Orićem na njegovom imanju kod Kladnja? Da li je bio prisutan Miloš Lakić Čips? Da li je bio tu Dragoslav Todorović? Da li je tad Orić pred njima zvao Sevku Gobeljića kako bi sa njim napravili skupštinsku većinu. Da li je Dragutinović tad obećao Oriću 90 hiljada KM od traženih 100 sto je bio Orićev uslov da to riješi.

Zasto gospodo krijete ove sastanke nečasnih namjera?

Zasto ne izađete pred ovaj narod?

Da li mislite da ćete proći dobro? Izdali ste najbolje sinove ove zemlje.

Da li si ti Radomire Stevanoviću na pitanje Aleksandre Pandurević o procjenama rezultata lokalnih izbora 2016. godine istoj napisao: “Aleksandra, da je SIPA odradila Vlasenicu sve bi bilo u redu”?

Da li si ti Ostoja Dragutinoviću Mektiću kako bi dramatizovao situaciju istom rekao da ćeš morati seliti iz Vlasenice ako ne pohapse “ratne zločince” do izbora?

Epilog vašeg djelovanja nažalost danas je gorak osjećaj i grč u tijelu svakom građaninu naše opštine. Vaše spletke uzimaju najbolje među nama. Nemojte misliti da ćemo nijemo posmatrati ovo…

 

(SAFF.ba)

Previous articleIZLAZI LI KRVNIK NA SLOBODU: Srbija traži puštanje Mladića na prijevremenu slobodu: “U Hagu nema adekvatnu njegu”
Next articleObraćanje poslanika iz Srebrenice na Parlamentu BiH: Srebrenici vratiti status u izbornom zakonu iz 2008. godine
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.