NAKON PRIKAZIVANJA FILMA KOJI GOVORI O GENOCIDU U SREBRENICI, U SRBIJI FREEMANU PORUČILI: “Đubre crnačko”

Freeman se u Sarajevu i Srebrenici susreo s novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom, a prilog započinje Freemanovim riječima nakon što vidi grobove: “Što se ovdje zaboga dogodilo?”

 

 

“Ovdje se dogodio genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Došli su ovdje i htjeli ubiti sve, željeli su ovaj teritorij odvojiti od Bosne i pripojiti Srbiji. Srpska vojska skupila je sve žene, muškarce i djecu u tvornicu. Tamo su ih razdvojili, muškarce i djecu su odveli u planine da ih ubiju. Tada su počeli s masovnim ubijanjem po 1000 ljudi odjednom”, ispričali su Feđa i Senad.

“Uskoro je NATO-ovo bombardiranje završilo rat, no bilo je prekasno da se spase žrtve Srebrenice”, zaključuje u offu Freeman.

Komentari koje je reportaža izazvala na društvenim mrežama uglavnom su slični, većinom ne pretjerano rječiti: “Morgan Goebels”, “Mason”, “Čamuga glupa”, “Majmun”, “Đubre crnačko”, “Bosanska propaganda”, “Kebabi lažu kao i inače”…

“Zgadio mi se govnar. Što nije došao u Srbiju i pitao protjerane Srbe tko je kriv za to što se njima dogodilo? I ko je od svjetskih sila doveo do rata”, pitaju se Srbi.

Komentari su zatvoreni