Nana Tahira Mehmedović iz Sasa kod Srebrenice treba našu pomoć. Želja joj da ima frižider i sudoper

0

Šezdesetogodišnja nana Tahira Mehmedović iz srebreničkog sela Sase nikad se nije udavala i živi sama bez ikakvih primanja.Preživljava zahvaljujući dobrim ljudima,radeći za dnevnicu,kopajući i berući maline i radeći druge sezonske poslove.Tahirinu majku srpska vojska zapalila je 1992. godine u Sasama i još uvijek nije ekshumirana a njen otac ubijen je 1995.godine u genocidu u Srebrenici.

 

 

-Oca su mi ostavili u Potočarima a nikad nikom nije mrava zgazio.Pamtim njegov posljednji pogled koji ćeme pratiti dok sam živa.Prije četiri godine ukopan je u Potočarima a nađen je negdje oko Zvornika.-kaže Zahida jadajući se da je često bolesna i da pije tablete od živaca te da joj je doktorica iz Srebrenice rekla da je to sve zbog ratnih trauma.

Prije deset godina porodična kuća joj je sagrađena od sredstava federalnog ministarstva za izbjeglice ali u dosta manja i skromnija nego sto je bila prije ratna.

-Nekad mi iz Opštine daju godišnje pedeset maraka ali i to mi nisu dali sad kada je djeljena,odbili su me a dobijaju oni koji pare potroše na kocku.Usijem sebi i to me hrani ljeti,zimi ono što zaradim ili što mi neko pošalje koju marku. Prošle godine kopala sam kod jednog čoveka i sebi kupila šporet 80 km a voljela bi imati i frižider i sudoperu za suđe da imam suđe gdje oprati,već sipam vodu iz kupatila i perem u posudi pa iznosim vodu vani-kaže Tahira ističući da sada nema problema sa komšijama.

Ukoliko želite pomoći ovoj nani koja živi u selu Sase udaljenom oko tridesetak kilometara od Srebrenice,možete nazvati na broj telefona 387 66 403 593 i pomoći joj jer su njene želje da ima frižider i sudoper i da u frižideru može držati po koji komad mesa.

tahira_mehmedovic

Izvor: Domovina-x.com

Odgovori