Napad glavnog imama MIZ-a Bratunac na Ćamila Durakovića

0

Portalčići bliski Ramizu Salkiću već nekoliko sedmica vode žestoku kampanju protiv Ćamila Durakovića. Očisto su se uplašili Durakovića kao jednog od velikih favorita za mjesto potpredsjednika RS-a.

 

 

Nakon što je prije nekoliko mjeseci glavni imam MIZ-a Bratunac, Elvir ef. Hodžić stavio svoj potpis na dokument koji podržava Ramiza Salkića i nanu Fatu proglašava lažovom, sada otišao korak dalje. Ovaj put je slikavao Ćamila Durakovića na jezeru Perućac te te slike danas plasirao u javnost.

U nastavku prenosimo poruku koju je Ćamil Duraković objavio na svom facebooku profilu:

Interesantan je Ramizov napad na mene u današnjem članku bportala, ali kao što naš dobri narod kaže ‘davljenik se i za slamku hvata’, pa tako i on. Činjenica je da sam bio podržan od strane mnogih političkih stranaka kao i od strane mog naroda i na tome sam im svima uvijek zahvalan. Također vjerujem da će mi i ovaj put ukazati povjerenje, bio ja nezavisni kandidat ili dio nekog političkog bloka. Ja ne odustajem!

Činjenice svjedoče da ja, i kada sam pobjeđivao i kad sam gubio, nisam napuštao svoj narod, pa tako neću ni ovaj put.

Jadni su oni političari koji u svoj kraj dolaze vikendom i oni koji dolaze na obilježavanje bitnih datuma, a još jadnije je kada se pojave sa pet vozila, od kojih su četiri policijska. Čovjek se naprosto zapita, da li se to politički vikendaši i avanturisti plaše sopstvenog naroda, pa im je potrebno toliko obezbjeđenje i pratnja. Isto se tako čovjek zapita koliko bi ih policajaca trebalo čuvati kada bi se za stalno nastanili među nas povratnike!?

Žalosno je i to da se glavni imam MIZ-a Bratunac (Elvir Hodžić) više bavi politikom nego džematom, jer desi se i to da prošle godine uz veliki “zoom” aparata, podlo nasrtajući na privatnost, tokom Pančićeve regate, fotografiše Ćamila ‘gluho bilo u šorcu’, a onda to hinjski preda svom političkom bosu Ramizu Salkiću, a to Ramiz kao pravi politički “utopljenik” iskoristi ovako nečasno i nemoralno.
Kamo sreće da su proslijedili moje slike sa Bill Clintonom, Ban Ki Moonom, William Hagueom, Angelom Merkel, Erdoganom, Princezom Ann, Kraljicom Nur, sa uvaženim Reis-ul-ulemom i slike sa svim liderima ove zemlje i regiona. Recimo, slike sa Investiciono-razvojne konferencije “Srebrenica 2015”, koja je Srebrenici donijela preko 10 miliona KM, slike sa otvaranja osamdesetak kilometara asvaltnih puteva u Srebrenici iz mog mandata, slike sa otvaranja fabrika iz mog mandata: Prevent, Mag-Mal, Eko-M, Alma-Ras, BIOS, Food Valley, ali eto nažalost nisu. Nego su brutalno nasrnuli na moju privatnost, jer neki od njih se od sramote ni u šorc ne smiju skinuti, ali kao što Winston Churchill reče:
’Ovo sada nije kraj. Ovo čak nije niti početak kraja’, jer ja, Ćamil Duraković, tek sada počinjem.

(ZASREBRENICU.ba)

Odgovori