Naser Orić: Bošnjačko jedinstvo ključno, spriječimo izbornu krađu u Srebrenici

Ovo je crta preko koje ne smiju prijeći Bošnjaci. Zbog toga se moramo ujediniti i ne dozvoliti da se poništi izborna volja glasača, kaže Orić

Naser Orić, legendarni komandant odbrane Srebrenice, rekao je danas za “Dnevni avaz”, komentirajući posljednja dešavanja, da se hitno moraju spriječiti izborne krađu u Srebrenici, kako se ne bi poništila izborna volja građana.

Orić tvrdi da je to u ovom trenutku itekako važno, ne samo za Srebrenicu, nego kompletnu državu.

– Srebrenica je simbol stradanja i genocida. Ovo je crta preko koje ne smiju prijeći Bošnjaci. Zbog toga se moramo ujediniti. Samo zajedno možemo ostvariti zacrtani rezultat, a onda je pobjeda zagarantovana. – kaže Orić.

On očekuje da se u vezi izbornog inžinjeringa ozibljno uključi Međunarodna zajednica i da ovakve pokušaje zaustavi.

– Ovdje je ključna stvar da se to zaustavi na vrijeme. Ima još vremena. Osim toga, institucije koje se bave ovim pitanjem moraju raditi tokom cijelog mandata a ne samo pred izbore.. Vidimo se su već malverzacije oko toga da se priprema da glasaju mrtvi, da se sprema izborni inžinjering da se trguje. Sve su to neki promašaji institucija koji vode računa o tome. Ali, kažem, sada je vrlo bitno bošnjačko jedinstvo, da kada u Srebrenici vlada jedno opšte rasulo, Bošnjaci moraju održati postignuto bošnjačko jedinstvo i ostati ujedinjeni kako ne bi došlo do razdora. Ključno je da se sami između sebe ne svađamo, da se držimo jedinistveni i zajedno i podržimo najbolje kandidate – kaže Orić.

(Avaz.ba)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close