NASTAVLJA SE ETNIČKO ČIŠĆENJE BOŠNJAKA SREBRENICE: Usvojen Zakon o NP “Drina”

ONO ŠTO NISU USPJELI 1992.GODINE RADOVAN KARADŽIĆ I RATKO MLADIĆ, SADA NASTAVLJAJU VLADA RS NA ČELU SA ŽELJKOM CVIJANOVIĆ I MLADEN GRUJIČIĆ.

 

 

Pravni sistem koji je u tzv. RS je ravan onome kakav je u Sjevernoj Koreji.

 

Nakon što je vlada poništila odluke demokratsko izabrane Skupštine opštine Srebrenica, otišla je korak dalje i usvojila Zakon o NP “Drina”.

Zakon o Nacionalnom parku Drina je faktički Zakon o protjerivanju jednog naroda sa svog ognjišta. Ovaj Zakon podrazumjeva da Bošnjaci koji žive u obuhvačenom NP se više neće moći baviti ni poljoprivredom, ni stočarstvom i sječom drva iz vlastitih šuma pa će tako biti primorani napuštati svoja ognjišta. Ni peticije koje su pisali nisu urodile plodom. Zanimljiva činjenica je ta što Nacionalni park obuhvata samo Bošnjačku zemlju.

Nakon usvajanja Nacrta Zakona o nacionalnom parku „Drina“ Bošnjaci iz Srebrenice su uputili peticiju Narodnoj skupštini RS-a. Jedan od inicijatora potpisivanja peticije Sadmir Nukić kaže da Bošnjaci nisu protiv Nacionalnog parka na društvenoj imovini.

– Mi smo bili protiv toga da Nacionalni prark obuhvata privatnu imovinu. U praksi bi to značilo da ljudi gore više ne mogu živjeti i djeca iz tih naselja bi morala da se igraju sa životinjama, zbog tih i sličnih razloga smo bili protiv – rekao je Nukić.

Komentari su zatvoreni