NATAŠA KANDIĆ I VESNA PEŠIĆ ODRŽALE LEKCIJU VUČIĆU: Evo šta su poručile povodom odlaska prvog Srbina na godišnjicu “OLUJE”

– Moramo žaliti sve žrtve, srpske i hrvatske i bošnjačke u ratovima devedesetih. Tako smo se postavili od početka ratova kada smo pred Predsjedništvom palili svijeće za sve žrtve nacionalističkih i idiotskih ratova koji su vođeni na teritoriji bivše Jugoslavije, nadovezala se Vesna Pešić.

Potpredsjednik hrvatske vlade, Srbin, Boris Milošević ide 5. avgusta na obilježavanje 25. godišnjice akcije “Oluja”, što je izazvalo burne reakcije srpskih političara.

– Razgovarali smo u vladi i postigli dogovor sa SDSS da potpredsjednik Milošević ide u Knin, gdje će se obilježiti 25 godina od “Oluje”. Dogovorili smo se da SDSS učestvuje u toj proslavi – rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Povodom ovog događaja oglasile su se Nataša Kandić i bivša političarka, Vesna Pešić.

Kandićeva je rekla kako kako Srbi moraju da se pozovu da pamte hrvatske žrtve u Krajini prije 1995. godine, kao i da političari treba da odaju poštu svim žrtvama, a onda se Pešićeva nadovezala i rekla kako se slaže sa svojom koleginicom po ovim pitanjima.

– Slažem se s Natašom. Moramo žaliti sve žrtve, srpske i hrvatske i bošnjačke u ratovima devedesetih. Tako smo se postavili od početka ratova kada smo pred Predsjedništvom palili svijeće za sve žrtve nacionalističkih i idiotskih ratova koji su vođeni na teritoriji bivše Jugoslavije, nadovezala se Vesna Pešić.

PodsJećamo, hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će potpredsjednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obilježavanju 25. godišnjice vojne akcije Oluja u Kninu, a da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otići u Grubore.

(SB)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close