NE SMIJEMO NIKAD ZABORAVITI: Pogledajte video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici

Memorijalni centar Srebrenica predstavio je danas zvanični jednominutni video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, koji je urađen zahvaljujući podršci kreativnog tima “Fabrika” te je realiziran u verzijama na bosanskom i engleskom jeziku.

“U ovom jednominutnom videu htjeli smo novoj generaciji, koja je naviknuta na brzi prijem informacija, približiti historijski kontekst genocida u Srebrenici. Naš tim je radio na pripremi tekstualnog sadržaja te je sve posloženo u ovaj video zahvaljujući kreativnom timu “Fabrike”, koji je osmislio idejni koncept i doveo stvar do realizacije.

Izuzetno je važno reći kako su svi materijali koje ovih dana puštamo u javnost, rezultat kombinovanih napora fotografa, snimatelja, dizajnera, montažera, koji svoj rad daju besplatno i u tome je najveća vrijednost.

Ovdje koristimo priliku da zahvalimo fotografima, novinskim agencijama i medijima što su nam ustupili svoje video i fotosadržaje te muzičkim producentima koji su nam donirali svoje muzičke izvedbe.

Zajedno se sjećamo i zato vam hvala. Približili smo genocid svijetu, ponovo”, poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

(SB)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close