Home Novosti BiH Nekadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić iznio tvrdnje: “Imamo dokaze koji bi...

Nekadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić iznio tvrdnje: “Imamo dokaze koji bi čak mogli poništiti izbore u Republici Srpskoj”

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine jedan je od učesnika Međunarodnog foruma koji se održava u Sarajevu u vremenu intenzivnih kontroverzi oko izbora.

Poručio je, između ostalog, da postoje dokazi koji bi mogli poništiti izbore u entitetu Republika Srpska.

Ivanić će, zajedno sa ostalim gostima večeras govoriti o tome hoće li ovi izbori dovesti do još većeg zastoja u funkcionisanju države i kako međunarodni zvaničnici mogu pomoći BiH da konačno izađe iz paralize.

Govoreći o izborima rekao je da kada je riječ o državnom nivou nema velikih izmjena.

“Jedina promjena je Denis Bećirović umjesto Bakira Izetbegovića i ukoliko se zadrži na kursu njegovih poruka neće doći do promjena jer smatram da u nekim situacijama zna biti grublji od Izetbegovića.

Željka Cvijanović nije osoba koja donosi odluke, već njih donosi Milorad Dodik. Zbog istog sastava zajedno sa HDZ-om i SDA i dalje ćemo imati istu priču – stagnaciju konflikte. Ono što je važno istaći je rezultat Jelene Trivić koji je jako dobar i ja sam impresioniran.

Ona je bila jako snažan i dobar kandidat. Vjerujem da je na dan izbora bilo jako puno nepravilnosti posebno nakon 23:00 sata kada je Milorad Dodik shvatio da bi mogao izgubiti.

Posmatrači su uklonjeni sa izbornih mjesta. Imamo nelogičnih podataka. Vidjet ćemo šta će Izborna komisija reći, a imamo dokaze koji bi mogli čak i poništiti izbore u RS”, naveo je Ivanić – prenosi N1.

Kako je rekao, da se čak ne desi da izbori budu poništeni, Dodik je, kaže, pobijedio sa jako malom razlikom u glasovima.

“I mislim da je on politički izgubio i da je njegov kredibilitet narušen.

I to je poruka za njega – da je njegovo vrijeme prošlo. Vidjet ćemo ako Izborna komisija donese druge odluke ja nisam siguran da bi politički mogao preživjeti novi ciklus.

U vezi s odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta ne znam da li je dobro 27 godina nakon rata da imamo visokog predstavnika koji donosi čak izmjene Ustava”, poručio je Ivanić.

Previous articleSKANDALOZNE TVRDNJE ZASTUPNIKA U HRVATSKOM NARODNOM SABORU: “Evropi treba objasniti da Bosna nikada nije postojala kao država i da su za sav nered u BiH krivi Bošnjaci”
Next articlePRESS CHRISTIANA SCHMIDTA: “Ustavni sud FBiH mora funkcionisati, dao sam rok vodstvu FBiH da do petka daju prijedloge sudija” (FOTO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.