Home Archive Nema novca za liječenje u srebreničkom Domu zdravlja: Voda Guber, neprocjenjivo blago,...

Nema novca za liječenje u srebreničkom Domu zdravlja: Voda Guber, neprocjenjivo blago, otječe u potok

Kada je početkom prošle godine Općina Srebrenica formirala tim za promociju srebreničkih ljekovitih voda Guber, koje, osim što liječe niz bolesti, uspješno popravljaju i krvnu sliku u organizmu, nije se očekivao tako veliki broj pacijenata. No, medicinski tim je zbog nedostatka sredstava prestao raditi, a voda Guber, umjesto da služi kao lijek, otječe u potok, prenosi avaz.ba.

 

 

Za kratko vrijeme, prema savjetu ljekara, više od 200 pacijenata konzumiralo je vodu s Gubera i kontrolom se pokazalo da je kod svih znatno poboljšano prisustvo željeza u krvi.

“Pacijenti koji su, prema preporuci medicinskog tima, konzumirali ljekovitu vodu Guber, redovno su dolazili na kontrolu i njihovo zdravstveno stanje znatno se poboljšalo. Bilo je pacijenata koji su potpuno izliječeni od anemije, prouzrokovane nedostatkom željeza u krvi. Izliječeni su i pacijenti koji su imali neka kožna i sinusna oboljenja”, kaže doktor Almir Pašagić, vođa već bivšeg medicinskog tima, koji je magistrirao o ljekovitim vodama Gubera.

Voda se konzumirala u tamošnjem Domu zdravlja uz ljekarske nalaze i praćenje stanja pacijenta. Svake subote, pacijentima je na raspolaganju jedan ljekar koji, uz laboratorijske nalaze, određuje dozu dnevne upotrebe vode Gubera i prati reakcije na liječenje.

Ako Općina Srebrenica u budžetu za narednu godinu osigura Domu zdravlja sredstva za liječenje ljekovitim vodama, ova praksa trajat će do početka rada Banje Guber, koja će imati stručnu medicinsku ekipu za liječenje malokrvnosti i drugih bolesti Guberovim vodama.

 

 

Izvor: avaz.ba

Previous articleProvokacija neviđenih razmjera u Krajini: “Nekoliko stotina metara od kuće u kojoj su ubijeni majka i troje djece, mještani slave osuđenog ratnog zločinca!” (FOTO/VIDEO)
Next articleMaskirani napadači u Švedskoj napali sinagogu zapaljivim bombama
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.