NEVJEROVATNO/ Milorad Dodik tvrdi da su NATO i EU “tihi okupatori”

0

Milorad Dodik je poznat po bahatim izjavama. Danas su beogradske Večernje novosti objavile intervju sa Miloradom Dodikom koji se hvalio kako jedino on radi dobar posao i da je Republika Srpska stabilna a sve drugo je pred raspadom. Dodik je rekao da je jedino pitanje na koje čeka odgovor “dokle će postojati Bosna i Hercegovina”. Pored ovih smiješnih izjava i pitanja, Dodik je prvi put Evropsku uniju opisao kao okupacionu silu koja vrši tihu okupaciju Bosne i Hercegovine.

Lider SNSD-a smatra da je EU pala na ispitu solidarnosti i da je svima pokazala da je rovita i dezorganizovana.

“Odluku da zabrane prodaju medicinske opreme i materijala zemljama Zapadnog Balkana ne mogu da shvatim. Kako će Evropa izgledati poslije ove pandemije, veliko je pitanje. Ostaće trajno nezadovoljstvo reagovanjem, nesolidarnošću, odbacivanjem zapadnog Balkana i svih nas od EU. Mismo vidjeli nijednu njihovu dobru namjeru, ni želju da nam pomognu”.

On je ponovio da Republika Srpska neće mijenjati stavove o članstvu u NATO-u, naročito zbog bombardovanja.

“To nijedan Srbin ne smije da oprosti ili zaboravi. Dok je Srpska ovdje BiH neće u NATO. Pratimo stav Srbije. Sve što do sada imamo od EU i NATO je tiha okupacija. Za malu šaku dolara za razvojne projekte vas okupiraju i niste u mogućnosti da sami djelujete”,kaže Dodik.

Odgovori