Nikolić: Ja ću gledati Željinu djecu, a ti bijedniče truni u zatvoru

SARAJEVO, (Patria) – Nakon što je Haški sud izrekao doživotnu zatvorsku kaznu bivšem komandantu vojske Republike Srpske Ratku Mladiću uslijedile su brojne reakcije građana na društvenim mrežama.

 

 

Bloger i publicista iz Sarajeva Zvonimir Nikolić putem svog Facebook profila poručio je koliko je zadovoljan presudom Haškog suda.

– Četiri godine mi je razvlačio pamet. On i njemu slični.  Ali ja ću danas ručati sa svojom porodicom, poljubiti unuku i svratiti sa njom poslije vrtića na kolač. Otići gledati dječake iz Želje, svratiti sa rajom na pivu poslije utakmice i večeras meziti uz Ligu prvaka. A ti truni u zatvoru bijedniče – napisao je Nikolić.

Jedan od najpoznatijih bh. glumaca Nermin Tulić na Twitteru i Facebooku je postavio fotografiju na kojoj je u invalidskim kolicima koje gura njegova supruda, dok je u pozadini plakat potjernice za ratnim zločincima Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem. Kratkom porukom Tulić je sve kazao: Dočekah.

facebook/screenshoot

 

Bh. oskarovac Danis Tanović na Twitteru je komentarisao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je kazao “da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu”.

– Svima da poručim da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu”, kaže Vučić. Šta reći o predsjedniku kojem je osuda za dokazani ratni zločin i genocid živa rana? Vučiću, žive rane nose Bosanci kojima je taj krvnik sve pobio – napisao je Tanović.

Komentari su zatvoreni