NIKŠIĆU GORI POD NOGAMA: Željko Komšić pozdravio stavove Denisa Bećirovića o zajedničkom nastupu probosanskih stranaka u Srebrenici

0

Na svom facebook profilu Član Predsjedništva BiH Željko Komšić osvrnuo se na stavove Denisa Bećirovića povodom potpisivanja “Potočarske deklaracije” i najave zajedničkog istupanja probosanskih stranaka na lokalnim izborima u opštini Srebrenica.

“Slažem se sa ocjenom Denisa Bećirovića da samo zajednički kandidat probosanskih opcija u Srebrenici ima šansu da pobijedi. Također, pozdravljam i mišljenje da se svi moramo izdignuti iznad stranačkih interesa. Oni koji za to nemaju kapaciteta nemaju šta raditi u politici”, napisao je Željko Komšić u svojoj poruci na facebook-u.

Podsjećamo, Nermin Nikšić je ranije najavio da SDP neće biti dio probosanske koalicije u Srebrenici, te je nazvao “probošnjačkom”. Nakon što je SDP uskratio pravo Bećiroviću da na stranici SDP-a odgovori banjalučkom članu Vojinu Mijatoviću povodom rasprave o karakteru rata u BiH, ovo je još jedan korak u zaoštravanju sukoba između različitih struja unutar ove stranke.

(SB)

Odgovori