Čuvajmo Srebrenicu

NOVA GLAVOBOLJA ZA MILORADA DODIKA: Ministrica Turković razgovarala sa šefom francuske diplomatije Le Drianom – “Samo institucije BiH su ovlaštene da…”

Šefica bh. diplomatije Bisera Turković razgovarala je danas sa svojim francuskim kolegom Jean-Yves Le Drianom o EU integracijama i borbi protiv koronavirusa.

“Istakla sam da se epidemiološka situacija u BiH stabilizirala i da tek očekujemo značajnu isporuku vakcina”, navela je Turković na svom Twitter profilu.

Francuskom ministru vanjskih poslova rekla je i da u BiH postoje snage koje rade na reformama te da, uprkos negativnoj retorici, većina građana snažno podržava evropski put i put ka NATO-u.

“Samo institucije BiH ovlaštene su da iznose zvanične stavove, a sve ostalo stavovi bez legitimiteta na međunarodnoj političkoj sceni”, istakla je Turković.

Tokom razgovora istaknuto je da Francuska čvrsto podržava teritorijalni integritet BiH, te da je protiv zatvaranja OHR-a prije nego za to budu ispunjeni svi preduvjeti.

“Razgovarali smo i o pomoći u jačanju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala te o potpisivanju Sporazuma o Francuskoj razvojnoj agenciji (AFD) što će doprinijeti boljoj saradnji”, navela je ministrica Turković na Twitteru.

(Vijesti.ba)

Komentari su zatvoreni