Čuvajmo Srebrenicu

Nova prevara kruži Facebookom

Društvenim mrežama se širi nova prevara, na koju je nasjeo veliki broj ljudi.

“Čestitamo! Odabrani ste da sudjelujete u našoj kratkoj anketi, čijim ispunjavanjem možete osvojiti dvije besplatne karte Croatia Airlinesa. Preostale su nam još samo 332 karte, stoga požurite”, stoji u tekstu objavljenom na jednoj internetskoj stranici, što je potaknulo ljude da se jave i Croatia Airlinesu.
Iz aviokompanije, pak, poručuju da se radi o prevari.

“Nastavno na niz pitanja koja smo zaprimili, obavještavamo vas da Croatia Airlines NE obilježava obljetnicu i trenutno NE dijeli nagradne karte preko Facebooka. Nismo objavili Facebook post kojim se natječaj oglašava, niti smo povezani s web stranicom iz posta”, napisali su iz Croatia Airlinesa.

Povezani članci

15 stvari o auto i kasko osiguranju koje morate znati

Matematikom slavio Boga

Čini se kako prevare na najpopularnijoj društvenoj mreži uzimaju maha jer je navodna nagradna igra zabilježena i u vezi dm-a, što naravno nije tačno.

“Dragi naši, uočili smo da po Facebook profilima kruži link sa fotografijom u nastavku gdje je navedeno da dm poklanja bon od 150 KM za kupovinu. Navedena informacija nije tačna. dm drogerie markt BiH ne stoji iza navedene aktivnosti i nema nikakve veze sa istom. Sve dm aktivnosti možete pronaći na našoj Facebook i web stranici. Vaš dm”, naveli su iz dm-a.

Podsjetimo, internetom se juče širio i link koji vodi na lažnu nagradnu igru kompanije Konzum. Kako je pisalo u linku, lanac Konzum svojim kupcima poklanja poklon bon od 150 KM, što nije istina.

Loading..