Home Novosti BiH NOVA PROVOKACIJA: Kod Sokoca podižu krst visok 12 metara!

NOVA PROVOKACIJA: Kod Sokoca podižu krst visok 12 metara!

U blizini budućeg vikend naselja u Vidrićima kod Sokoca počela je priprema temelja za podizanje krsta visine 12 metara i temelja buduće crkve, uz blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, rekao je Srni jedan od donatora i direktor firme “Putevi” Zvornik Milan Stanojević.

 

 

Stanojević je istakao da će krila krsta na Golom brdu u Vidrićima biti duga šest metara i da će biti zatvoren limom od pet milimetara.

“Rubovi krsta će biti ukrašeni zlatnim obrvama u tri dimenzije po 12 centimetara sa lica i sa strana”, istakao je Stanojević.

Prema njegovim riječima, ovo obilježje bit će izgrađeno do sredine decembra, a činu osveštanja krsta prisustvovat će Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Hrizostom.

Stanojević je naveo da će u neposrednoj blizini krsta u Vidrićima biti izgrađena i manja crkva, po uzoru na crkvu na Mećavniku.

On je rekao da je idejno rješenje za ovaj poduhvat uradio Novica Motika, slikar i arhitekta iz Zvornika.

U selu Vidrići, tri kilometra od Sokoca, u blizini magistralnog puta Sarajevo-Zvornik u oktobru je počela izgradnja vikend naselja u kome su do sada izgrađene tri vikend kuće koje će biti opremljene u etno-stilu, a na proljeće će, prema riječima Stanojevića, gradnja biti nastavljena.

Stanojević je naglasio da će se na ovom lokalitetu graditi u narednih deset godina, po uzoru na Zlatibor.

Jedan od inicijatora izgradnje vikend naselja i spomen-krsta u Vidrićima, Milan Jolović Legenda rekao je da će za izgradnju krsta u Vidrićima biti potrebno oko 14.000 KM i da će dio sredstava od oko 8.000 KM izdvojiti Udruženje drvoprerađivača “Romanija”.

 

(Vijesti.ba / SRNA)

Previous articleMuhamed Mehmedović iz Srebrenice čuvar neba SAD-a
Next articleBeograd ide dalje: Sada tvrde da su sve zemlje u okruženju pokrenule obavještajni rat protiv Srba, Srbije i RS
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.