NOVE PROVOKACIJE/ Na ulazu u Vareš postavljena zastava tzv. Herceg-Bosne (FOTO)

Društvenim mrežama širi se fotografija zastave tzv. Herceg-Bosne na ulazu u Vareš. Zastava je postavljena uz glavnu magistralnu cestu u blizini katoličke crkve.

Našu redakciju kontaktiralo je nekoliko desetina građana povodom postavljanja zastave tzv. Herceg-Bosne te su izrazili svoju zabrinutost. Također, javno se na svom Facebook profilu oglasio i vareški sportista Farik Muhić čiji status prenosimo u nastavku:

-“Ja kao sportista i predstavnik naše države Bosne i Hercegovine i grada Vareša volio bi da znam koga prestavljam, Bosnu i Hercegovinu ili “anam one tam”? Pošto bi skorije vrijeme trebao ići za Rusiju – Moscov na takmičenje pod zastavom Bosne i Hercegovine pa ne znam šta ću sad ponijeti. Kao što sam odlučio da se izjasnim javno povodom zakivanja zastave, isto tako sam kontaktirao i naše nadlažne.

Pa sam ih zatekao pitanjem da li oni znaju išta o ovome. Odgovor je bio: A dže to visi?
Nisu ni oni upućeni u ovo. Zamolio sam lijepo da kontaktiraju Radio Bobovac da nam objasne povod ovoga. Ili ako zna neko od ovih što će vidjeti da objasni. Herceg Bosna – Šta je to? Od kud ovo u Varešu?”, objavio je Farik na svom profilu.

Komentari su zatvoreni