NOVE PROVOKACIJE: Plakati sa likom Ratka Mladića neće biti uklonjeni, zalijepićemo nove! Mi na svome možemo raditi šta hoćemo!

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je da fotografije osuđenog ratnog zločinca bivšeg generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koje su nalijepljene na zgradi ove opštine, ne samo da neće biti skinute, nego će u ponedjeljak, 25. februara, biti nalijepljene nove fotografije u koloru.

 

Copy

 

“Ratko Mladić bio je general Vojske Republike Srpske, vojske u kojoj su bili naši očevi, braća i prijatelji koji su branili, odbranili i na kraju stvorili Republiku Srpsku”, rekao je Ćosić Srni, reagujući na prilog BHRT-a u kome se navodi da su sa unutrašnje strane prozora opštine Istočno Novo Sarajevo izlijepljene plakatima sa likom generala Mladića.

Ćosić je dodao da su te fotografije nalijepljene u periodu kada se očekivala presuda Mladiću pred Haškim sudom te da su te fotografije bile vid podrške.

“Ako naše kolege Bošnjaci i Hrvati misle da su u pravu kada prave ovakve priloge i konstantno nas osuđuju za neke činove, onda su se grdno prevarili”, naglasio je Čosić.

Ćosić je istakao da i njega vrijeđa to što kada prolazi kroz Federaciju BiH, kako kaže, na slobodi vidi brojne zločince koji su počinili zlodjela nad srpskim narodnom, a za to nikada nisu kažnjeni.

“Mi na svome možemo raditi ono što mi hoćemo, jer je to naše. Ja nikada neću lijepiti ni podržati lijepljenje bilo kakvih plakata na teritoriji FBiH i drugih opština, ali ono što je naše to ću uvijek podržavati i braniti”, poručio je Ćosić.

Ratko Mladić je, podsjećamo, osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida, progona, istrebljenja, ubistva, kršenja zakona i običaja ratovanja, deportacija, nehumanog djela prisilnog premještanja, terorisanja, protivpravnog napada na civile i uzimanje talaca.

 

 

 

(Klix/ZASREBRENICU.ba)

 

 

Komentari su zatvoreni