Home Archive NOVE PROVOKACIJE ZLOČINCA: Šešelj predložio predsjednici Vlade Srbije: “Svim osnovnim i srednjim...

NOVE PROVOKACIJE ZLOČINCA: Šešelj predložio predsjednici Vlade Srbije: “Svim osnovnim i srednjim školama darujte sabrana djela Petera Handkea”

Šešelj predložio predsjednici Vlade Srbije: “Svim osnovnim i srednjim školama darujte sabrana djela Petera Handkea”

Poslanik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je danas predsjednicu Vlade Srbije Anu Brnabić zašto još nije reagovala povodom inicijative radikala da se u Srbiji što prije štampaju sabrana djela Nobelovca – Petera Handkea.

Šešelj je u dijelu sjednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja kazao da je sada pravi trenutak da se izrazi zahvalnost Hadnkeu i da Vlada Srbije uzme novac iz budžetskih rezervi, ako nema drugog načina, i angažuje državne izdavačke kuće kao što su Službeni glasnik i Zavod za izdavanje udžbenika, kao i najbolje prevodioce sa njemačkog jezika i da se u roku od dva, tri mjeseca prirede djela za štampu.

Šešelj smatra da bi vlada trebala svim bibilotekama u Srbiji, osnovnim i srednjim školama da daruje na poklon određen broj Handkeovih sabranih djela, a da u prodaji budu pristupačan po povoljnim cijenama.

“Tako bi Srbija demonstrirala svoju zahvalnost i pokazala svojim drugim prijateljima da ne zaboravalja pomoć koju su joj pružali u najtežim danima, ljudima koji su imali hrabrosti da kažu da Srbi nisu zločinci i krivci za rat, već žrtve zapadnjačke propagande“, rekao je Šeselj, prenose “Nezavisne“.

Previous articleŽeljko Komšić: “Rekao sam Dodiku na večeri u Lukavici; Mile, ovo je ANP, a ti ga zovi kako hoćeš. Dodik je pristao”
Next articleNAREDIO PREDSJEDNIK „SVIH HRVATA“; ČOVIĆEVA OMLADINA OKREĆE LEĐA ŠKORI: Nevjerovatno je zbog čega Mladež HDZ-a BiH poziva da se glasa za Kolindu…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.