NOVI NAPAD NA POVRATNIKE: Bošnjačkom povratniku komšije Srbi otrovali tri krave

U Bjelogorcima, opština Rogatica jutros se dogodio  podmukli zločin. Naime, porodica Nedžada Herceglije je za samo par minuta ostala  bez tri krave koje su otrovane ureom ( umjetnim gnojivom).

Krave su zbog trovanja uginule jedna za drugom pred očima vlasnika. U razgovoru za Saffa Nedžad Herceglija navodi da se ovaj sramni zločin dogodio jutros. “Strahujemo da su, osim ove tri krave, otrovana još dva teleta i jedna krava. Veterinar nam je rekao da moramo sačekati do sutra ujutru da vidimo hoće li preživjeti”. Nedžad je bio u policijskoj stanici u Rogatici gdje mu je rečeno da je utvrđeno da su krave otrovane ureom pomješanom sa soli, brašnom i drugim tvarima. Također, policija mu je rekla da su krave otrovale njegove komšije, srpska porodica Abazović

“Policija mi je rekla da je Ana Abazović priznala da je podmetnula otrov”.

Herceglije su jedina bošnjačka porodica u Bjelogorcima. Nedžad i njegova porodica su izloženi stalnim prijetnjama i napadima.

“Ja imam problema sa komšijama Srbima, naročito sa porodicom Abazović već četiri godine. Meni su zaprijetili da će me ubiti. Moja kćerka je zbog tih problema morala napustiti školu. Nemam kome da se obratim. Bojim se za naše živote, nas niko ne štiti. Strah me je da nam ne zatruju vodu i da nas potruju kao naše krave”, poručuje na kraju zabrinuti Nedžad Herceglija.

 

 

 

(SAFF.ba/ZASREBRENICU.ba)

Komentari su zatvoreni